Празнувай Деня на Мавруда с CASAVINO

Празнувай Деня на Мавруда с CASAVINO

Международният ден на мавруда е празник на българското вино. А всеки празник на българското вино, е празник и за нас, в CASAVINO.

Винаги сме работили и продължаваме да сме последователни в това да Ви представяме най-добрите, интересни, майсторски направени български вина. Дори селектираме лимитирани количества и ексклузивни реколти и проекти, вече четвърта поредна година в проекта ниCASAVINO Selection.

Ето защо, прегръщаме и преглъщаме идеята за Международен ден на Мавруда и Ви каним да разгледате всички вина, в които има „замесен“ Мавруд тук: https://casavino.bg/promo-vino/praznuvai-mavrud-2610

„Маврудът е един от най-ценните български сортове за получаване на тъмночервени сухи вина. Сортът е най-късно зреещият червен сорт в страната, ето защо е силно повлиян от климатичните условия. При продължителна и топла есен гроздето успява да узрее и от него се получават вина със среден алкохол, интензивно оцветени, екстрактни, с умерено висока киселинност, оптимално съдържание на фенолни вещества и хармоничен вкус. Характерни за сорта аромати са: синя слива, къпина и зряла черница, мента, мащерка, шипки, боровинки, черен пипер, червени горски плодове. Сортът има много лица: бяло вино Blanc de Noir, розе, пенливи, червени свежи вина, барикови червени и десертни вина.“

Това са написали организаторите на Международния ден на Мавруда в сайта www.mavrudday.com. Можете да откриете още много интересна информация, разгледайте!Ето какво ще намерите при нас, в CASAVINO:

– Забележителната 2016 реколта на Румелия Мавруд Резерва, която идва в дървена подаръчна кутия и единствените бутилки от това вино са налични в нашите магазини и разбира се, онлайн тук.

Продължаваме с три вина, които са част от CASAVINO Selection 2021:

Драгомир Резерва Мавруд и Каберне совиньон Брестник бленд 2018
Румелия 2:1 Мавруд и Мерло Прайвит Естейт Селекшън 2018
Меди Вали Рубин и Мавруд Бългериън Оук 2019

Заповядайте в магазините ни, там Ви очаква малка игра с награди от Mastercard, ако изберете и закупите вино от сорта Мавруд.

А ако се казвате Димитър и си купите българско вино от нас на 26-ти октомври – ще Ви подарим изненада, но само ако сте първият за деня. Всеки наш магазин ще има по един щастлив Димитър. Разбира се, всички носещи име, производно на Димитър, имат абсолютното право да участват!

Ако искате да ни споделите със снимка и кратка история за своето любимо вино от сорта Мавруд, имате време да го направите във фейсбук страницата ни. Събираме вашите снимки и истории до петък, а в събота ще наградим трима от Вас с по една бутилка от нашите селектирани вина с участието на Мавруд – Драгомир, Румелия или Меди Вали. А всички отговори ще публикуваме в специален албум, за да продължим да се наслаждаваме на вашите истории.

Наздраве за Международния ден на мавруда! Наздраве за българското вино!


Екипът на CASAVINO