Румелия Мавруд Резерва 2016 в дървена кутия, 0.75 л

Rumelia Mavrud Reserve 2016 in wooden box, 0.75L
В наличност
69,99 лв.
Добави в любими

България

Тракийска низина

Мавруд

Вино, Червено

Ако цените забележителните български вина от регионални сортове, не пропускайте да опитате това забележително вино! Ще го намерите само в CASAVINO!

Към пълното описание

Подходящи храни:

Червени меса Червени меса

Винарна Румелия от Панагюрище е известна с хубавите си лозя от сорта Мавруд.

Засадени в село Смилец през 2005-2006 година, сега те дават много добро, качество грозде.


Мавруд Резерва, от лозята на Румелия, е едно от най-добрите вина, които могат да се намерят в България.


Реколта 2016 е най-добрата в последните 5 години, от нея са останали по-малко от 200 бутилки, предлагани в специална дървена кутия.


CASAVINO препоръчва Румелия Мавруд Резерва 2016 на всички, които обичат този български сорт, специално за Димитровден защото:


- главния технолог на избата се казва Димитър Докузанов!
- защото мавруда, за да узрее добре, се бере най-рано на Димитровден!


Тази година гроздоберът е доста късен, Мавруд 2021 със сигурност ще бъде ноемврийски, а дори малки парцели може да останат за декември!


Един от най-ярките символи на град Панагюрище е световноизвестното Панагюрско златно съкровище, затова и етикета на Мавруд Резерва символизира Златното Съкровище, но и Златната Земя, която дава Златния Мавруд Резерва!

.......................................

Румелия Мавруд резерва 2016

 • Лозов масив: Собствени лозя разположени в Тракийската низина

            Лозовият масив е 109 дка със сорта Мавруд - с 3200 лози в дка, отглеждат се с формировка - двоен Гийо и е приложена зелена резитба, с цел намаляване на добива до желания:  7.5 t/ha

 • Добив:  2.34 kg от лоза.
 • Дата на грозбер:  21 Октомври 2016. Гроздето се бере на ръка в 15 кг. корита, след което се сортира ръчно на две ленти ( една за цели чепки, и една за зърната). 
 • Sugar Units: 246 - 252g/l
  Acids: 5.4 – 6.2 g/l
 • Винификация: Ронкане и мачкане. Охлажданата каша ферментира в 25 тонни ферментатори. След 96 часа студена мацерация се засява с чиста култура винени дрожди. Екстрахира се чрез обливане и делистаж по време на ферментацията. Максимална температура на ферментация 26* Общо задържане с ципата – 15-20 дни.  Малолактичната ферментация се провежда чрез засяване с бактерии.
 • Отлежаване: 100%  нови френски бъчви за 18 месеца.
 • Съдържание на алкохол: 14,8 vol%
 • Съдържание на захари(g/l): 2,2
 • Съдържание на титруеми киселини (g/l): 4,39
 •  
 • Дегустационни бележки:

 

Румелия Мавруд  2016 е с наситен рубинен цвят, и специфичен, много приятен аромат, в който се долавя къпина и зряла черница. Виното отлично се повлиява от контакта с дъбовата дървесина, като е развило мощен, комплексен аромат, плътен и хармоничен вкус на червени дребни плодове, в комбинация с различни подправки като черен пипер и кардамон, които го правят емблематичен за избата. В това вино се долавят тонове на червен костилков плод, малина, къпина, акценти на сушена слива и шоколад . Стегнато, елегантно тяло със стабилна танинова структура, зрял черен плод , дори подправки и смолисти нюанси и преобладаващи аромати от дъба до края на вкуса. Дълъг, пикантно – сух финал.Виното е с потенциал за дълго отлежаване във бутилката. Дата на бутилиране : 08.03.2019 г.

 • Енолог : Димитър Докузанов
Технически данни

99940

България

Румелия

Тракийска низина

Мавруд

2016

0.75 л

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Румелия Мавруд Резерва 2016 в дървена кутия, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта