Покана за Taste California Wines 2024

Покана за Taste California Wines 2024

Вече сме в очакване на второто издание на Taste California Wines с най-голямата селекция калифорнийски вина в България. През 2024 надграждаме събитието с 51 вина от 15 винарни и 3-ма специални гости, представители на винарните. На това казваме "да пиеш от извора" – вино и история!

Щастливи сме, че към миналогодишната селекция добавихме и легендарното семейство Duckhorn, с неговите различни винени проекти Migration (Sonoma Coast), Calera (Monterey) и Goldeneye (Anderson valley)! Благодарение на тях и на още един нов участник Hartford Cord (Russian River Valley), ще имаме изключително присъствие на Шардоне и звездата на апелацията Russian River – Пино ноар!

Запазете датата 17.02.2024 (събота) и включете известията от CASAVINO!

С покупката на билет за Taste Califronia Wines,

Вие получавате: 
– ваучер за покупка на вино по време
на събитието на стойност 60 лв. или 110 лв.
в зависимост от това двоен или единичен билет
сте избрали.
– И възможност да дегустирате представените вина от 15 топ винарни от Калифорния! 

ВИНАРНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪБИТИЕТО

Carmel Road – 3 вина от Monterey, Central Coast
Murphy goode – 3 вина от Russian River Valley, Sonoma County
Freemark Abbey – 2 вина от Napa Valley, North coast
Rombauer Vineyards – 3 вина Napa County, North coast
Raymond vineyards – 2 вина от St. Helena, North Coast
Black Stallion estate winery – 3 вина и още няколко изненади от Napa Valley
J.Lohr – 5 вина от Monterey и Paso Robles, Central Coast
Klinker brick – 6 вина от Lodi, Inland Valleys
Duckhorn – 3 вина от Napa Valley
Hartford court – 2 вина от Russian River Valley
Francis Ford Coppola winery – 5 вина от различни апелации на легендарната винарна
Buena Vista – 6 вина – от три апелации от най-старата винарна на Калифорния
Goldeneye + Migration – 3 нови вина
от Anderson Valley и Sonoma Coast

Представяхме си го "once in a lifetime", но тази среща така ни хареса през 2023, че я повтаряме през 2024 и дори ще я надградим

Новото от Златния слънчев щат тази година

И тази година ще опитате вина от най-известните и най-старите винарни в САЩ. Ще опитате и вина с отлично съотношение цена-качества от любимите брандове на самите американци.

Долината Андерсън

Долината Андерсън в калифорнийския окръг Мендосино днес се нарежда сред най-добрите региони за Пино ноар в Северна Америка. Макар че производството не е голямо, качеството се повишава, тъй като изгряващите звезди се присъединяват към родните винари, произвеждащи елегантни и мощни вина от Пино. Пресичайки странично крайбрежния хребет, а не между хребетите, западният или "дълбокият край" на долината Андерсън е само на няколко мили от студения Тихи океан, докато градчето Boonville е на около 20 мили на изток. Това уникално географско положение води до широк температурен диапазон, при който дневните високи и ниски температури понякога се различават с 10 или 20 градуса. Това дава възможност на производителите на Пино Ноар да поддържат развитието на киселините в съответствие с образуването на захарите и ароматите през дългите и топли лета. В източните райони и по върховете на хребетите има достатъчно топлина за узряване на Chardonnay и Sauvignon Blanc. Има и пенливо вино. Андерсън Вали е раят на пенливите вина, но засега само ще помечтаем и те да дойдат в България. 

Вината на семейство Duckhorn ще бъдат представени от Brian Bostwick, Export Director на Duckhorn vineyards. 

Имението е основано близо до St. Helena в Напа през 1976. Първата реколта през 1978 се състои от 800 каси Каберне Совиньон и 800 каси Мерло. Дъкхорн оценяват Мерлото заради неговата достъпност, гладка текстура и младежка пивкост и днес то е в основата на водещите вина на избата.

През 2015 Duckhorn придобива лозето Three
Palms – място, считано за едно от най-добрите за Мерло в Калифорния. Duckhorn купува плодове от това лозе от 1978 насам, а между 2011 и 2015
получава изключителен достъп до плодовете му.

Sofia Event Center ще бъде отново нашето място за среща с винените знаменитости от Duckhorn, Black Stallion, Francis Ford Copolla – и трите ще бъдат представени от специални гости, част от екипа на винарните. Те лично ще разкажат за вината, историята и всичко, което ги попитате за виното и хората зад него!

Нека го наречем традиция – да си подарите винен тур в Калифорния през февруари, докато стоите в София и гледате към Витоша.

САЩ е далеч, но на 17.02 ще бъде съвсем близо, благодарение на едно събитие без аналог. 

Pure magic! Cheers!

Дата: 17.02.2024, събота
Час: 12 - 19 часа
Място: Sofia Event Center, Paradise Mall, ниво 3
бул. Черни връх 100

 Свързани продукти