В CASAVINO сме известни с това, че обичаме да дегустираме вината, които предлагаме и да говорим повече за тях.
Вчерашната дегустация ни отведе на остров Сардиния и вината от семейната италианска винарна Арджиолас, със специален гост Бепе Пина – посланик на виното и представляващ винарната.
По време на дегустацията чухме от първо лице какво е да правиш вина на горещо място като Сардиния, как се печелят международни награди и се привличат гости от цял свят, за да обиколят земите и лозята, от които можем да попием историята на вината Арджиолас. Какви са особеностите на местните сортове, какво стои зад етикетите им и как е най-добре да ги комбинираме с храна.
Научихме повече за уникалния за Сардиния сорт нурагус, за верментино, което се превръща в следващия винен тренд и канонау и каринян, виновни за столетниците на Сардиния. Водихме си бележки за общо 4 бели и 2 червени вина, а някои от вината толкова ни се усладиха, че си позволихме и втора чаша от тях.
Вместо „наздраве“ завършихме вечерта с типичния за сардинците тост „A kent’annos!“ или в превод „За 100 години“
Дегустация – сардински вина Argiolas, с гост Бепе Пина | 28.05.2019
Свързани постове
La Dolce Vita с Иван Македонски, 27.04. 2019
29/04/2019 в Дегустации| 1264
Дегустация на италиански вина | 05.02.2020
12/02/2020 в Дегустации| 2003
Италия през зимата!
22/02/2022 в Промоции| 947
CASAVINO Каталог ПРАЗНИЦИ & МАГНУМИ
09/12/2022 в Промоции| 1057
Какво е Бордо бленд?
16/05/2020
Историята на винарна Бодега Гарзон, Уругвай
29/06/2021
8 любопитни факта за Шардонето
09/04/2020
Светът е голям и бира има за всеки
28/05/2020
Примитиво – червеното вино на Пулия
02/11/2022
ТОП 10 Best Sellers: Ноември 2024 в CASAVINO
05/12/2024
Месечен архив