Майсторски клас “Зехтин и майсторство”

Майсторски клас  “Зехтин и майсторство”

След успешните няколко издания на майсторски класове на тема зехтин с Анна Петкова, се вълнуваме да Ви поканим на следващия ни Майсторски клас “Зехтин и майсторство” тази събота, на 28-ми януари в CASAVINO Green Book.

Това са няколко кадри от миналото издание на тема “В света на зехтина” - майсторският клас, който е едно своеобразно пътешествие между 25-45 паралел географска ширина и страни като Италия и Испания, богати на история, майсторство и истински добър зехтин.Класът беше първи урок, в който разбрахме откъде тръгва тази култура, развенчахме няколко от най-популярните митове като това, че зехтинът е само за готвене, например. Анна Петкова, която е сертифициран сомелиер на зехтин, ни разказа подробно и увлекателно за “Великия лечител” на над 60 медицински показания според Хипократ.

Част от темите, които разгледахме бяха основите на зехтин extra virgin качество, различните категории, как да се грижим и да го съхраняваме, както и спецификите при дегустация на зехтин. Накрая дегустирахме и 4 зехтина и си поговорихме повече за връзката между храната и зехтина.

Майсторските класове на зехтин в CASAVINO са естественото продължение на нашата обогатена селекция първокласни зехтини от Италия, Испания, Гърция и Турция, която можете да намерите в магазините ни и онлайн.

Ако и за Вас зехтинът е много повече от подправка, има все още останали места за следващия ни Майсторски клас “Зехтин и майсторство” тук: https://casavino.bg/mc_olive1-

ЗА ЛЕКТОРА

Анна е сертифициран сомелиер на зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. С повече от 20 години корпоративен бизнес и маркетинг опит в хранителния бранш (кафе, шоколад и зърнени храни), през 2016 г. любопитството отвежда Анна в света на виното и зехтина.

Нейна страст са автентични занаятчийски продукти, сезонната и местна храна, както и съчетаването на различни стилове и профили зехтин с храна. От 2018 г. Анна развива своя образователна платформа, посветена на културата на храната и зехтин extra virgin, My Pure Olive™, и е автор на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, публикувана на английски език през октомври 2021 г. Води своя месечна рубрика „Артишок и зехтин“ в Бакхус – списание за вино и гурме култура и е лектор за зехтин в кулинарната академия за професионални готвачи HRC Culinary Academy. Сертифицирана е с WSET2 на академията за вино и напитки в Лондон.