НОВА ДАТА Майсторски клас „Зехтин и майсторство“ – надграждащ – 13.05

Master class "Olive oil and craftmanship" - advanced level - 13.05
В наличност
90,00 лв.
Добави в любими

България

Най-новият ни курс, който планираме вече повече от година, е посветен на зехтина. Тази благородна мазнина, която е навсякъде от нас, но тъне в мъгла от незнание и липса на професионално подредена и лесна за разбиране изнформация. Ето защо стъпваме в дълбокото с помощта на Анна Петкова, сертифициран сомелиер на зехтин.

Към пълното описание
Най-новият ни курс, който успешно премина своето пилотно издание през 2022, е посветен на зехтина. Тази благородна мазнина, която е навсякъде около нас, но тъне в мъгла от незнание и липса на професионално подредена и лесна за разбиране информация. Ето защо стъпваме в дълбокото с помощта на Анна Петкова, сертифициран сомелиер на зехтин. Повече за нея може да прочетете по-долу.
 

Продължителност: 11:00 до 14:00 

Формат: Курсът включва лекционна и дегустационна част и вкусен финал

Съдържание: 3 нови, надграждащи теми:

- биоразнообразие и тероар

- фактори за майсторство

- съчетаване с храна;

Курсът включва дегустация на 3 висококачествени ектра върджин + 1 посредствен за сравнение; меню/хапка с всеки зехтин и подход за съчетаване + чаша вино 

Какво ще научат участниците: повече за различните сортове и стилове зехтин, какво е нужно за направата на отличен зехтин, какво прави един зехтин забележителен и за конкурс, как да отличават добрия от посредствения зехтин (по време на дегустацията)

 

 

Курсът е подходящ за любопитните, както и за преминалите "В света на зехтина” 

Продължителност на една лекция – около 3 часа, от 11:00 до 14:00
 

Лектор: Анна Петкова

Анна е сертифициран сомелиер на зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. С повече от 20 години корпоративен бизнес и маркетинг опит в хранителния бранш (кафе, шоколад и зърнени храни), през 2016 г. любопитството отвежда Анна в света на виното и зехтина.

Нейна страст са автентични занаятчийски продукти, сезонната и местна храна, както и съчетаването на различни стилове и профили зехтин с храна. От 2018 г. Анна развива своя образователна платформа, посветена на културата на храната и зехтин extra virgin, My Pure Olive™, и е автор на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, публикувана на английски език през октомври 2021 г. Води своя месечна рубрика „Артишок и зехтин“ в Бакхус – списание за вино и гурме култура и е лектор за зехтин в кулинарната академия за професионални готвачи HRC Culinary Academy. Сертифицирана е с WSET2 на академията за вино и напитки в Лондон.

 
Дати за провеждане на курса:
 
Май, 13ти, 2023, събота
 

Можете да закупите вход за курса Online или да заплатите таксата във всеки обект на CASAVINO в София.
Вижте всички локации тук: https://casavino.bg/stores
Курсът се провежда само в Green Book, бул. Никола Вапцаров 6
 
Групата за първият курс ще бъде от 24 курсисти. Залата, в която се провежда курсът, е на закрито, но с големи отваряеми прозорци. Ежеджевно се почиства и дезинфекцира. Курсистите са разпределени на маси по максимум 4ма на 1 маса.  
Технически данни

MC_olive2

друго

***

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:НОВА ДАТА Майсторски клас „Зехтин и майсторство“ – надграждащ – 13.05
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта