НОВА ДАТА Майсторски клас „Зехтин и майсторство“ – надграждащ – 13.05
България
Най-новият ни курс, който планираме вече повече от година, е посветен на зехтина. Тази благородна мазнина, която е навсякъде от нас, но тъне в мъгла от незнание и липса на професионално подредена и лесна за разбиране изнформация. Ето защо стъпваме в дълбокото с помощта на Анна Петкова, сертифициран сомелиер на зехтин.
Продължителност: 11:00 до 14:00
Формат: Курсът включва лекционна и дегустационна част и вкусен финал
Съдържание: 3 нови, надграждащи теми:
- биоразнообразие и тероар
- фактори за майсторство
- съчетаване с храна;
Курсът включва дегустация на 3 висококачествени ектра върджин + 1 посредствен за сравнение; меню/хапка с всеки зехтин и подход за съчетаване + чаша вино
Какво ще научат участниците: повече за различните сортове и стилове зехтин, какво е нужно за направата на отличен зехтин, какво прави един зехтин забележителен и за конкурс, как да отличават добрия от посредствения зехтин (по време на дегустацията)
Курсът е подходящ за любопитните, както и за преминалите "В света на зехтина”
Лектор: Анна Петкова
Анна е сертифициран сомелиер на зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. С повече от 20 години корпоративен бизнес и маркетинг опит в хранителния бранш (кафе, шоколад и зърнени храни), през 2016 г. любопитството отвежда Анна в света на виното и зехтина.
Нейна страст са автентични занаятчийски продукти, сезонната и местна храна, както и съчетаването на различни стилове и профили зехтин с храна. От 2018 г. Анна развива своя образователна платформа, посветена на културата на храната и зехтин extra virgin, My Pure Olive™, и е автор на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, публикувана на английски език през октомври 2021 г. Води своя месечна рубрика „Артишок и зехтин“ в Бакхус – списание за вино и гурме култура и е лектор за зехтин в кулинарната академия за професионални готвачи HRC Culinary Academy. Сертифицирана е с WSET2 на академията за вино и напитки в Лондон.
Можете да закупите вход за курса Online или да заплатите таксата във всеки обект на CASAVINO в София.
Вижте всички локации тук: https://casavino.bg/stores
Курсът се провежда само в Green Book, бул. Никола Вапцаров 6
MC_olive2
друго
***