Taste California Wines - Once in a lifetime!

Taste California Wines - Once in a lifetime!

Уважаеми, търсещи и откриващи виното!

CASAVINO има удоволствието да Ви покани на единствената по рода си дегустация на най голямата селекция на калифорнийски вина в България.

Предстои нещо много вълнуващо и интересно, а заглавието говори само за себе си: Taste California Wines

Датата: 18.02.2023, събота
Мястото: Sofia Event Center (Paradise Center)

Калифорния…The Golden State - с гаранция за удовлетвореност от най-знаменитите вина на САЩ. Този слънчев щат е много повече от Холивуд и Силициевата долина. Той е дом на винената история и култура на Щатите с изобилие от микроклимати и сортове, сред които няма как да не откриете нови любимци. Ще представим вина от най-известните и най-старите винарни в САЩ, вина с отлично съотношение цена-качества от най-обичаните брандове на самите американци.

Калифорния е далеч, но на 18.02 ще бъде съвсем близо, благодарение на едно събитие без аналог. Това ще бъде един мечтан винен тур в Калифорния, който е once in a lifetime, докато сме в София и гледаме към Витоша.

Pure magic! Cheers!

Обръщаме фокуса към тези забележителни винарни, които ще представим на изложението, но знаeм, че е една от суперзвездите ще е Стаг’с Лийп Уайн Селърс, особено известна с това, че е
винарната, спечелила състезанието за Каберне Совиньон в прочутия „Джъджмент ъф Парис“ през 1976 г. Основана е през 1970 г. и се счита за „фърст гроут (first growth)“ (Премие Гранд Крю) имение в Напа Вали.

Буена Виста Уайнъри е другата суперзвезда, е най-старата винарна в щата, основана през 1857 г., преди да има лозя във всяка долина на север от Сан Франциско, преди Напа и Сонома да станат известни имена, преди изобщо да има вино в Калифорния.

Друг акцент е Франсис Форд Копола Уайнъри и да, съвпадението на името с една от основните фигури на новото холивудско филмово движение (известен с филмите си „Кръстникът“ и „Апокалипсис сега“) не е никак случайно. Той е основна движеща сила в проекта и вината от серията Collection са изключителни. Ще имате възможност да опитате и вината на една от най-популярните винарни в САЩ – Джей Лор. Те са не само местен фаворит с отлично съотношение цена-качество, но и създават едни от най-ярките примери за вина от тероара на Пасо Роблес – един от изгряващи подрегиони на слънчевия щат, признат за едно от най-добрите места в света за отглеждане на Каберне Совиньон и други сортове от Бордо и Долината на Рона.

Билетите за събитието са в продажба онлайн тук, както и във всеки магазин CASAVINO.

По време на дегустацията ще изградим мобилен CASAVINO магазин, от който всеки гост ще има възможност да купи от дегустираните вина на преференциални цени.

Няколко важни неща, които трябва да знаете за билетите за вход:

  • Цена на билет: 60,00 лв
  • При покупка (до 18.02) билетът включва вход за дегустацията за 1 човек и ваучер
    за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 60,00 лв.
  • При покупка на билет в деня на събитието, билетът включва вход за дегустацията за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 30,00 лв
  • Ваучерът за покупка на вино очаква всеки гост на входа, в деня на дегустацията. Използва се само по време на събитието.
  • Билетът е хартиен и може да бъде получен във всеки магазин CASAVINO.

Официални партньори на CASAVINO за това събитие са California Wine Institute и Bibendum.
Повече информация за събитието ще откриете в каналите на партньорите ни от DiVino и списание БАКХУС, както и във Facebook събитието в страницата на CASAVINO.

Със специалната подкрепа на Американско посолство в България (USEmbassy.bg)


Let’s taste California wines!