Каталог CASAVINO: Семейна Коледа от Италия

Каталог CASAVINO: Семейна Коледа от Италия

Щастливи сме да Ви представим най-големия CASAVINO каталог, посветен на Коледа и всички други чудесни, семейни празници, които предстоят! Всички предложения в него са валидни от 30-ти ноември 2021 до 10-ти Януари 2022.

Както традицията повелява, посветихме го на семейството и семейните празници! А италианските винени семейства са едни от любимите ни. На страниците ще се запознаете отблизо с неповторими, дългогодишни, дори вековни винарски истории и традиции. Италия е един от най-големите производители на вино в света с лозарска история, датираща от пред римската епоха. Някога Италия е била наричана Oenotria или „Земя на виното”, защото гърци, етруски и римляни са оформили винения пейзаж през античността.

Уникалният свят на италианското вино може да изглежда малко труден на пръв поглед, с около 1000 сорта грозде, годишно производство 5 милиарда литра и 20 лозаро-винарски района, произвеждащи вина от повече от 250 отделни Denominazione di Origine Controllata, стотици Indicazione Geografica Tipica (IGT) и милиони бутилки от vino di tavola (трапезно вино). След възходи и падения, свързани с проблеми с номенклатури, огромно производство на не много качествени вина, италианското вино след 1980 е с ново лице. Лице, което носи над 3000 години история, комбинирана със съвременни лозарски и винарски техники. Днес, нито една винена държава не може да конкурира огромния избор (стилове, сортове, цени) от вина, които са най-добрите приятели на храната. Ето защо в описанията на вината в каталога ще срещнете много предложения за комбинации с храна!

За да не се лутате в етикетите, запомнете: Всички италиански DOC И DOCG следват тези три модела: Локален: Апелации като Barolo, Taurasi и Collio са производни на места. Бароло и Таураси са градове, докато Колио e област. Сорт + място: Brunello di Montalcino, Barbera d’Asti and Trebbiano d’Abruzoo са примери за сорт от от място. Монталчино и Асти са градчета, докато Абруцо е регион. Исторически: Термини като Chianti и Valpolicella произхождат от оригиналната римска и гръцка номенклатура.

Когато се преситите от Италия, на страниците сме включили удивителни български вина, последни бутилки от нашата миналогодишна CASAVINO Selection, които са отлежали и още по-интригуващи. Ще намерите много подаръчни комплекти, вино от Аржентина, от Уругвай, от Португалия, Франция. Нека има изобилие! Нека има пищност и празници, напук на всичко! Пожелаваме Ви здраве, вдъхновение и добри приятели, които да Ви подарят вино по Ваш вкус! Наздраве за по-добрата 2022 година!