Формулата на CASAVINO еднорога и колко вино ни трябва за една вечер

Формулата на CASAVINO еднорога и колко вино ни трябва за една вечер

С колко вино да подсигурите празниците?

С тази информация CASAVINO само Ви предлага формулата на винения еднорог, като разбира се, колко точно и какво да вземете Вие ще прецените най-добре! Правила няма, a в България често ги нарушаваме. Компаниите са различни, хората още повече. Някои пият малко, други до сутринта, а трети не помнят какво изобщо са правили.

По принцип се приема, че 2 човека изпиват 1 бутилка вино за около 2,5 часа. Това прави по 150 мл (1 чаша вино) на час. В стандартната бутилка вино от 750 мл има 5 чаши вино х 150 мл.

Като прецените колко човека общо ще бъдат и колко часа ще продължи партито формулата ще даде точния брой бутилки! Например: 6 човека за 4 часа ще изпият 3,6 литра вино, което прави 5 бутилки вино. Просто, нали? Само на теория, обаче…

Защото:

  1. Ако ги посрещнем с пенливо вино (Шампанско , Просеко, Кава или български пенливи вина)? Вземете по 1 бутилка за всеки 7-8 човека + една резерва, защото има хора които с удоволствие биха продължили да пият вино с балончета.
  2. Червено вино и бяло вино вече се пият почти наравно, но все пак сезонноста има значение! През зимата CASAVINO Ви препоръчва 60% червено вино, 30% бяло и 10% розе. Така ще има разнообразие за всички гости и за всеки вкус.
  3. Разбира се и менюто ще окаже влияние, така че избирайте и вината в комбинация с храната, която ще се консумира. Повече месо за предястие и основно – повече червено, при риба, морски деликатеси или леки предястия – бяло и розе.
  4. Практиката показва, че по-често 1 бутилка вино се разлива на 4 чаши, а не на 5. Това автоматично увеличава консумацията с 25% и трябва да предвидим с толкова повече вино.
  5. В първите 2 часа се пие двойно повече вино, в сравнение с останалото време.

Ако искате да се гмурнете в дълбокото и да планирате голямо парти с повече гости, тогава само ще споменем следните детайли:

БИРА – 40-50% от хората биха предпочели бира в някой момент от партито.

Високоалкохолни напитки – ние си знаем, че в България често се започва с ракия и салата. И все пак, не трябва да се забравя, че виното определена част от хората заместват с гроздови и плодови ракии, водка, уиски, бренди или коняк. А накрая диджестивите и десертните вина са черешката на всяко парти и деликатес, пред който любителите на вино трудно могат да устоят.

Весело посрещане на КОЛЕДНИТЕ и НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ!

Желаем Ви най-хубавите семейни празници и партита с приятели!

Екипът на CASAVINO

П.П. Следващата ни образователната статия ще бъде за това КАКВИ ЧАШИ и КОЛКО трябва да имаме за да планираме по-добре нашето парти!