Франция
Бордо
Купаж
Червено
Наситено червен цвят, с лилави отблясъци. Сложен и ароматен нос с нотки на черни плодове (черна череша, касис), кашу и божур. Небцето е добре балансирано, кръгло и плътно, с мощни и кадифени танини. Финалът е дълъг и ароматен.
"Собственост на семейство Kressmann, това имение пусна на пазара вино, което заслужава отлежаване. Богатите танини са балансирани от тъмни, сочни плодове на къпина и плътни, концентрирани танини. Виното трябва да отлежава, така че пийте от 2026 г." Roger Voss - 95/100, Wine Enthusiast
- Алкохол: 14,5%
- Сортов състав: 60% Каберне Совиньон, 32% Мерло, 8% Пети Вердо
Наситено червен цвят, с лилави отблясъци. Сложен и ароматен нос с нотки на черни плодове (черна череша, касис), кашу и божур. Небцето е добре балансирано, кръгло и плътно, с мощни и кадифени танини. Финалът е дълъг и ароматен.
За реколтата
- Разпукване на пъпките: от 2 до 9 април
- Цъфтеж: от 28 май до 3 юни (пълен цъфтеж: 31 май)
- Връзване: от 25 до 31 юни
- Верижиране: от 27 юли до 18 август
Цикълът на лозата 2018 г. беше белязан от период на слани през април, последван в бърза последователност от епизоди на градушка на 26 май. Годината беше белязана и от силни проливни дъждове през пролетта, преди да се получат по-добри условия за цъфтежа. Въпреки нападението от мана в началото на лятото в някои парцели с червени сортове, слънчевият период от юли до началото на октомври наистина спаси реколтата и гарантира доброто узряване на гроздето. Червените сортове изискваха голямо внимание и на двата етапа на бране и сортиране: тези парцели, които бяха засегнати от мана. Педантичността на нашите гроздоберачи, плюс ефективността на талантливия екип на избата и техническите ни възможности помогнаха за поддържането на здраво и узряло грозде. Ръчно бране парцел по парцел Мерло: от 17 до 28 септември Petit Verdot: на 1 октомври Каберне Совиньон: от 2 до 10 октомври.
Винификация
- Алкохолна ферментация в терморегулирани съдове
- Отлежаване: 16 месеца в бъчва от френски дъб Нови бъчви: 40%
Château Latour-Martillac е винарско имение в наименованието Pessac-Léognan в северната част на винарския регион Грав (Graves) в Бордо, южно от град Бордо и на така наречения ляв бряг на река Гарона. В имението се произвеждат червени купажи с преобладаващо присъствие на каберне совиньон, както и сухо бяло вино с преобладаващо присъствие на семийон.
Latour-Martillac е обявен за Grand cru Classe в Класификацията на Graves от 1953 г. и е един от малкото производители, които притежават тази класификация както за червените, така и за белите си вина.
102487
Тихо
2018
0.75 л
Грав
Песак - Леонян
Шато Латур Мартияк