Зонеблум Лауреат Бордо бленд, 0.75 л

Zonnenbloem Laureat Bordeaux Blend, 0.75L
2020
В наличност
54,99 лв.
Добави в любими

Южна Африка

Стеленбош

Купаж

Червено

Пълноценно, плодово вино с изобилие от червени горски плодове, сливи, касис и нотки на тъмен шоколад и кедрово дърво. Интензивно рубиненочервен цвят, съблазнителен аромат на зрели сливи, горски плодове, турска баклава и шоколад, последван от нотки на подправки и черен пипер. Добре балансирана структура, продължителен финал.

Към пълното описание

Това вино е купаж от 45% Каберне Совиньон, 40% Мерло, 10% Шираз и 5% Пети Вердо 

ИЗКУСТВОТО НА ВИНОПРОИЗВОДСТВОТО

Изабел Хабетс (лозар): Гроздето е добито от засадени на редове, ненапоявани и напоявани лозя в районите Jonkershoek, Devon Valley, Stellenbosch Kloof и Helderberg. Някои от лозята се отглеждат в сухи условия, а други са напоявани. С предимно югозападно изложение, те извличат максимална полза от прохладния морски бриз, който допринася за бавното узряване на гроздето и концентрираните плодови аромати. Средните добиви са от 8 до 10 тона от хектар.  

ИЗКУСТВОТО НА ВИНОПРАВЕНЕ

Elize Coetzee (wine master)/Bonny van Niekerk (винопроизводител): Гроздето от четирите сорта, използвани в купажа, е събрано на 24˚ до 25˚ Balling и винифицирано отделно. След пресоване сокът е накиснат в студено за няколко дни, за да се осигури максимално извличане на цвета и същевременно да се ограничи извличането на груби танини. През първите три дни от ферментацията люспите се удрят енергично, а от четвъртия ден ферментиращото вино се проветрява. След ферментацията свободното вино се прелива в 300-литрови бъчви и се оставя да претърпи ябълчно-млечна ферментация. След това различните вина се дегустират и видът дъб за отлежаване се избира в зависимост от стила на виното. Бъчвите са комбинация от 70% френски, 20% унгарски и 10% американски дъб. След 14-месечно отлежаване се прави окончателна селекция на най-добрите бъчви и виното се купажира и бутилира.

Цвят: Интензивно рубиненочервено. 

Букет: Съблазнителен аромат на зрели сливи, горски плодове, турска баклава и шоколад, последван от нотки на подправки и черен пипер.  

Небце: Пълноценно, плодово вино с изобилие от червени горски плодове, сливи, касис и нотки на тъмен шоколад и кедрово дърво. Структурата е добре балансирана със сочни, но твърди танини и дълъг, продължителен финал.  

Червените вина на Zonnebloem са подходящи за вегани.  

ХРАНАТА Забележимите танини правят този купаж отличен избор за съчетаване с пържоли и други ястия от червено месо. Подправяйте просто, например със сол и черен пипер.  

KEEP IT CLASSIC, KEEP IT ZONNEBLOEM

"Някои неща никога не излизат от мода, като изпитаните във времето техники, майсторството и вниманието към детайлите. Това е, което ще откриете във всяка бутилка Zonnebloem.  От 1856 г. насам Zonnebloem създава класически вина, които печелят награди. Гроздето ни се добива от Stellenbosch, класически лозаро-винарски район в Южна Африка, което ни позволява да продължим да произвеждаме вина с непоклатима същност и качество."

icon-end

Технически данни

102463

Тихо

2020

0.75 л

Зонеблум

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Зонеблум Лауреат Бордо бленд, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Зонеблум Лауреат Бордо бленд, 0.75 л
Зонеблум Лауреат Бордо бленд, 0.75 л