CASAVINO Selection '18'19'20

CASAVINO Selection '18'19'20
Филтри
Филтри
Подрегион
 1. Огняново
Производител
 1. Беса Валей
 2. Вила Мелник
 3. Ейнджъл`с Естейт
 4. Фоур Френдс
Цена
-
на страница

5 артикули

 1. Фоур Френдс Сингъл Барел Бордо бленд, 0.75 л
  Фоур Френдс Сингъл Барел Бордо бленд, 0.75 л

  2017

  Тракия България Купаж
  37,99 лв.
 2. Вила Мелник Родословно дърво Мелник, 0.75 л
  Вила Мелник Родословно дърво Мелник, 0.75 л

  2021

  Долината на Струма България Широка мелнишка лоза
  49,99 лв.
 3. Домейн Беса Вали Сира 463 сингъл барел, 0.75 л
  Домейн Беса Вали Сира 463 сингъл барел, 0.75 л

  2018

  Тракия България Сира
  69,99 лв.
 4. Ейнджъл`с SWAP 10:90 Пти вердо и Каберне совиньон, 0.75 л -46%
  Ейнджъл`с SWAP 10:90 Пти вердо и Каберне совиньон, 0.75 л

  2019

  Тракия България Купаж
  Специална цена 19,99 лв. Обикновена цена 37,49 лв.
на страница

5 артикули

През 2018 сбъднахме една дългогодишна мечта – CASAVINO да има свое вино. И затова я сбъдваме вече 4 поредни години , благодарение на българските производители на вино.

Как се случва? В продължение на цялата година, се посвещаваме с удоволствие да посещаваме, опитваме и избираме български вина. Понякога получаваме бутилките при нас, но в повечето случай отиваме във винарната и заедно с енолозите се случва магията! Да открием, а понякога дори да създадем, изключително вино.

Какви са вината? Вината, които ще намерите в селекциите ни през години, както и в последната 2021, са различни, но можем да обединим под няколко категории: вина, специално направени за проекта CASAVINO Selection; вина в къси серии максимум до 1000 бутилки; вина от стари, но забележителни реколти, които са останали в избите и са се развили красиво; вина, блендове, които създаваме заедно с енолозите като плод на експеримент за тях и на-вече за нас самите. Основното, което обединява тези наши открития е, че те не са част от портфолиото на винарните или ако са, са в по-стари реколти. Това са лимитирани серии вина, които можете да намерите само в CASAVINO.

Защо това е специално? Защото българските винарни стават все повече, съответно българските вина стават многобройни. Стиловете, тероара, блендовете и сортовете са толкова много, че е трудно за човекът, обичащ вино, да опита и избере. Ето защо го правим ние, като търсим винаги нещо ново, неоткрито, интересно и заслужаващо наблюдение и внимание.

Кой ни помага? Българските винари! Българските винари са хората, които не се отказват. Хората, които имат най-трудната задача – да създават вино – всяка година, всяка реколта, с грозде, което са отгледали или което са получили; в условия, които са планирали или не са планирали. Опитайте вина, направени от визионери, смели експериментатори, луди инвеститори, хора, които въпреки, че имат винени проекти – деца, са затрупани с очаквания да се държат и да правят вино като винарни-столетници.

Ние, обаче, толкова им симпатизираме и вярваме в тях, че за поредна година Ви представяме неуморният им труд, затворен в малки серии, тайни съдове. Труд, мислен между рутинната работа във винарната, или пък точно част от нея.

Ние напълно осъзнаваме, че голяма част от селектираните вина имат потенциал за развитие, ето защо се радваме, че от предходни години, все още има останали бутилки, който можете да имате сега.

С пожелание за незабравими винени моменти,

Екипът на CASAVINO

 • За допълнителна информация и специални оферти, моля пишете ни на [email protected]