Шато Рийосек Сотерн Премие Крю Класе, 0.75 л

Chateau Rieussec Sauternes Premier Cru Classe, 0.75L
В наличност
329,99 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Класни вина

Благородно сладко

Носът е свеж, нотки на свежа праскова, ябълка, дюля, кристализирана мандарина. На небцето се открояват нотки на захаросан лимон, захаросана праскова, дискретни нотки на акация. Отлежаването предлага нотки на сушена кайсия, мед и сушени плодове.

 

Към пълното описание

First Growth Premier Cru Classe през 1855 г.

Дегустационна бележка на критиците:

"Носът е свеж, деликатен и предлага сложност, дълбочина и приятна свежест. Нотки на свежа праскова, ябълка в сироп и по-слабо кайсия, свързани с нотки на дюля, кристализирана мандарина, фини елементи на личи, както и фино докосване на акация и върбинка. Небцето е плодово, гурме, деликатно и предлага приятна дефиниция, богатство (в баланс), малко сиропирана страна, балансирана от много приятна свежест, напрежение и деликатност. На небцето се открояват нотки на захаросан лимон, захаросана праскова и леко сушена кайсия, свързани с акценти на ананас с лимон, кристализирана дюля, фини нотки на лимонов цвят, върбинка, както и дискретни нотки на акация. Отлежаването предлага нотки на сушена кайсия, мед и дискретни нотки на сушени плодове." - 98/100, VertdeVin

icon-end

Château Rieussec е винопроизводител, разположен във Fargues, в апелацията Sauternes в Бордо. Произвежда сладки вина от класически за Бордо купаж от Semillon и Sauvignon Blanc и е класифицирано като First Growth класификацията на Sauternes и Barsac от 1855 г., заедно с най-добрите сладки бели вина в региона.

 

Технически данни

200308

Десертно

0.75 л

Грав

Сотерн

Шато Рийосек

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шато Рийосек Сотерн Премие Крю Класе, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Шато Рийосек Сотерн Премие Крю Класе, 0.75 л
Шато Рийосек Сотерн Премие Крю Класе, 0.75 л