Шато Доази Даен Гран Вeн дьо Барсак Сотерн, 0.75 л

Chateau Doisy-Daene Sauternes - Barsac, 0.75L
2019
В наличност
149,99 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Благородно сладко

Свеж нос, нотки на захаросана зелена ябълка. На небцето това вино изразява нотки на лимон, кристализирана мандарина и дискретен намек за ванилия. Добра дължина. На финала се долавя препечен бадем. Може да се комбинира със зрели, отлежали сирена, както и десерти с участието на цитруси, ябълки, праскови и ванилия. 

Към пълното описание

Дегустационни характеристики

Носът е свеж. Има нотки на лимон, захаросана зелена ябълка и в по-малка степен – на праскова, съчетани с фини нотки на кора, пикантна минералност и много дискретен намек за бели цветя на заден план.

Плодово и добре балансирано на небцето, с добра дефиниция, добро напрежение, фина киселинна структура, пълнота, фина непоколебимост. На небцето това вино изразява нотки на лимон, кристализирана мандарина и захаросани бели плодове, съчетани с нотки на ананас в сироп и дискретни докосвания на личи, индийско орехче, мед, подправки и много дискретен намек за ванилия. Добра дължина. На финала се долавя нотка на препечен бадем.

Може да се комбинира със зрели, отлежали сирена, както и десерти с участието на цитруси, ябълки, праскови и ванилия. 

icon-end

Шато Доази Даен е едно от петте шата, собственост на семейство Dubourdieu. Всички са разположени в Бордо, останалите имения са Châteaux Reynon, Cantegril, Haura и Clos Floridene. Денис Дубурдийо (1949-2016) е известен енолог и директор на Института по лозарство и винарски науки на Университета в Бордо.

Прочетете повече за Шато Доази Даен

Технически данни

102480

Десертно

2019

0.75 л

Грав

Сотерн - Барсак

Шато Доази Даен

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шато Доази Даен Гран Вeн дьо Барсак Сотерн, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Шато Доази Даен Гран Вeн дьо Барсак Сотерн, 0.75 л
Шато Доази Даен Гран Вeн дьо Барсак Сотерн, 0.75 л