Испания
Галисия
Албариньо
Бяло
Златисто жълт цвят, на нос е фино, сложно и изразително, аромат на препечен хляб и бадем. В устата е обширно, вкусно и свежо, оставя приятен послевкус.
Сорт: Албариньо
Алкохол: 11,8%
Първото пенливо Албариньо, произведено по традиционния метод на шампанското. Резултатът е вкусен и кремообразен, без да липсват сортовите характеристики.
ВИНИФИКАЦИЯ
- Приблизително десет дни преди датата за събиране на реколтата, клъстерите на тези парцели, които показват по-добри показатели за производството на пенливо вино, се берат.
- Гроздето се събира на ръка и се транспортира до избата в малки кутии.
- Ръчно сортиране на гроздето.
- Бавна ферментация при ниски температури в продължение на няколко седмици.
- Максимално внимание се отделя на останалата част от процеса, за да се запази богатството на ароматите.
- Вторичната ферментация протича при 12-13°C и виното лежи върху утайката си в бутилката до момента на дегоржиране.
Дегустационни характеристики
Златисто жълт цвят с лимонови зелени нюанси. На нос е фино, сложно и изразително. Първо се освобождават нотки на солена морска вода, евкалипт и бели плодове на заден фон, които напомнят за типичните характеристики на сорта Албариньо. Усещат се аромат на препечен хляб и бадем. В устата е обширно, вкусно и свежо. На финала типичните нотки на сорта се появяват отново с приятен послевкус.
Съчетава се добре с ястия с риба, морски дарове, миди, стриди.
Сервирайте охладено до температура 8-10°C.
Награди
- 91 т. Decanter
- 91 т. IWSC
![]()
102320
Пенливо
NV
0.75 л
Риас Байшас
Мар де Фрадес




