Франция
Бордо
Купаж / Бленд
Червено
Блендът е от Мерло и Каберне Фран, чийто процент се различава в зависимост от качеството на реколтата. Това е „вино за удоволствие“ с 10-годишен потенциал за стареене.
Подходящи храни:
Червени меса
Твърди сирена
Вторият етикет, направен от екипа на Château La Gaffelière.
Родено през 1985 г., Clos La Gaffelière, разполага със собствена винарна и изби, а виното се произвежда главно от младите лозя. Работата в парцелите на Clos е равна на действията в парцелите за първото вино: резитба, покритие, обезлистване, зелена беритба, ръчно бране. Във винарната същите техники следват последователните етапи на винификация. Отлежаването се извършва в голяма степен в едногодишни и двугодишни бъчви.
90% от нашите глинести предпланини, това вино, направено от екипа на Château La Gaffelière, се винифицира и отлежава със същото внимание, както партидите, съставляващи първото вино. За разлика от брат си, това вино отлежава само в едногодишни френски дъбови бъчви в продължение на 10 до 12 месеца.
Купажът обикновено е с преобладаващо съдържание на Мерло (до 90%), а останалата част е Каберне Фран, чийто процент се различава в зависимост от качеството на реколтата. Това е "вино за удоволствие" с 10-годишен потенциал за стареене.
Автентично, доставящо удоволствие и лесно за пиене вино.
Clos La Gaffelière вече има твърда и призната идентичност. Първо, то беше предложено изключително за частни клиенти. Негосианите в Бордо започват да се интересуват от него през 2000 г. Сега то се продава като бъдещо вино на професионалисти.
На определени чуждестранни пазари Clos се продава под етикета DAME GAFFELIERE.
![]()
100884
Тихо
2019
0.75 л
Либурне
Сен Емилион Гран Крю
Шато Ла Гафелиер




