Италия
Алто Адидже
Гевюрцтраминер
Бяло
Искрящ, плътен, златист цвят. На нос се долавят аромати на тропически плодове и пикантни подправки. В устата виното е плътно, стегнато, със свежо тяло, пикантно-плодов вкус и дълъг финал.
Подходящи храни:
Риба Морски дарове Бели меса Зрели сирена Меки сиренаТози Гевюрцтраминер съчетава плодовете от няколко лозови насаждения с песъчливите почви на Баса Атесина в Алто Адидже. Въпреки че локациите в Термено, Магре и Калдаро са известни с високите си температури, индивидуалните характеристики на всеки масив са запазени, благодарение на разпределение на гроздобера в различни периоди от време, в зависимост от нивото на зрялост на плода. Това придава свежест, минералност, дълбочина и изтънченост на виното.
Част от виното отлежава с фините утайки в големи бъчви, а останалата част – в съдове от неръждаема стомана (приблизително 9 месеца).
Искрящ, плътен, златист цвят. На нос се долавят аромати на тропически плодове и пикантни подправки. В устата виното е плътно, стегнато, със свежо тяло, пикантно-плодов вкус и дълъг финал.
Най-добро за консумация в следващите 2-8 години.
Гроздето е отгледано в съответствие с биодинамичните методи на лозарството, Деметер сертификат.
За реколта 2016 Veronelli - 92 т. James Suckling - 88 т.
100969
Тихо
2021
0.75 л
13,0%
Алоис Лагедер