Ерразуриз Аконкагуа Алто Карменер, 0.75 л

52,99 лв.
Добави в любими

Чили

Аконкагуа

Карменер

Вино

Червено

Аконкагуа Алто Карменер показва интензивен черешовочервен цвят. Носът доставя аромати на печено кафе на зърна, мек карамел. Има и нотки на смокини и череши. Небцето разкрива нотки на червен пипер, смокини и череши. Меко, закръглено, средно тяло, с елегантни и много приятелски танини и меко усещане в устата.

Към пълното описание

Сорт: Карменер

Алк.: 14%

Лозя и климат: Гроздето за Аконкаагуа Коста Карменер идва от лозето Max V на изба Ерасурис, намиращо се на 560 метра надморско равнище в долината Аконкагуа. Лозята са засадени през 1992 г. В района преобладава средиземноморски климат, който се характеризира с дълъг сух сезон и валежи, концентрирани през зимата. Летните дни са умерено топли и охлаждани от нежни ветрове, които навлизат в долината откъм Тихия океан.

Почви: Това лозе има дълбоки почви с алувиален произход, с глинеста до песъчливо-глинеста почвена текстура и 50% съдържание на камъни, което води до добър дренаж.

Винификация: Гроздето се събира, подлага се на двойно сортиране, след което се ронка. Мъстта ферметира в неръждаеми иноксови съдове при 24-28°С, с регулярно аериране за подпомагане за реактивиране на танините и екстракция на цвета. След което отлежава във френски дъбови бъчви, 28 % от които са нови. Преминава малолактична ферментация в бъчвите, и отлежава общо 14 месеца.

Описание: Аконкагуа Алто Карменер показва интензивен черешовочервен цвят. Носът доставя аромати на графит, печено кафе на зърна, мек карамел, карамфил и черен пипер. Има и нотки на смокини и череши, които дават по-голяма привлекателност на виното. В съответствие с носа, небцето разкрива нотки на червен пипер, смокини и череши. С намеци за кафе, шоколад и карамфил, плюс мек маслен намек. Меко, закръглено, средно тяло, с елегантни и много приятелски танини и меко усещане в устата.

Температура на сервиране: 16-18°С.

icon-end

Технически данни

102299

Тихо

0.75 л

Аконкагуа коста

Виня Ерразуриз

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Ерразуриз Аконкагуа Алто Карменер, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Ерразуриз Аконкагуа Алто Карменер, 0.75 л
Ерразуриз Аконкагуа Алто Карменер, 0.75 л