Гърция
Острови
Прозрачен, кристално чист цвят. Деликатни нотки на анасон и ароматни билки. Вкусът е балансиран, плътен и освежаващ. Послевкусът е билков, подчертан от лека сладост във финала. Узо е идеална компания за солени, пикантни, пържени или гриловани ордьоври.
Ступакис Узо Казанисто носи името на традиционните съдове (kazania), където капка по капка се дестилира вкусът и ароматът на Хиос. Капка по капка Ступакис Узо Казанисто нашепва една дума: Съвършенство!
Произход: Дафнодас, Хиос, Гърция.
Производство: Изключителен дестилат, чиято грижливо пазена тайна: анасон, отгледан на Хиос, избухва в невероятни аромати и разкошен вкус, обгърнат в съвършенство. Дестилацията, която е с продължителност 8 часа, се провежда в традиционни бакърени (медни) съдове при оптимални условия. Не се добавя захар.
Характеристики: Прозрачен, кристално чист цвят. Деликатни нотки на анасон и ароматни билки. Вкусът е балансиран, плътен и освежаващ. Послевкусът е билков, подчертан от лека сладост във финала.
Предложения за сервиране: Класическият начин на сервиране е следният: в чашата се сипва вода на стайна температура, добавя се лед, след което се налива Узо. Рязкото понижаване на температурата и разреждането на алкохола освобождават етеричните масла, съдържащи се в анасона и в останалите добавени аромати, които правят консумацията на Узо едно невероятно изживяване.
Узо е идеална компания за солени, пикантни, пържени или гриловани ордьоври.
Алкохолно съдържание: 40% vol
Състав: Анасонов дестилат 75%, вода, натурален анетол.
300319
Анасонови
0.2 л
Хиос
Ступакис