Шампанско Тетанже Конт де Шампан Розе Брут в кутия, 0.75 л

Champagne Comtes Rose Brut Vintage in Box, 0.75L
NV
В наличност
650,00 лв.
Добави в любими

Франция

Шампан

Купаж

Шампанско

Розе

Розов цвят, изключително фини мехурчета се издигат в оживен стил. Първоначално носът предлага интензивни аромати на цитрусови плодове. Впоследствие се развиват по-зрели аромати на захаросани червени и черни плодове, На небцето, атаката е концентрирана, с много интензивна плодовост на черешов сироп. Финалът е изразителен, с обем, сложност и добра дължина.

Към пълното описание

Сорт: Пино Ноар и Шардоне

Регион: Шамоан, Франция

Алкохолно съдържание: 12%

Температура на сервиране: 8-10°С

Подходяща храна: Плодови десерти с горски плодове и крем

Блендът: Произведено в избите на бившия манастир Saint-Nicaise (13 век) в Reims, Конт дьо Шампан Розе получава цялата разточителност, щедрост и внимание, от които се нуждае, за да достигне своя връх. Taittinger Comtes de Champagne Rose Brut Vintage 2006 е бленд от 70% Пино Ноар (100% Гран Крю парцели), част от които (12%) е червено вино от лозята на Bouzy, и 30% Шардоне. Шардонето идва от лозята на Cote des Blancs (100% Гран Крю Парцели), и носи финес и свежест на бленда.

Винификация: В региона Шампан гроздоберът е винаги ръчен. При това изключително Шампанско се използва само сок от първа преса, което е от съществено значение, за да се гарантира структурата му и дългосрочният му потенциал за отлежаване. Дългото отлежаване позволява комплексността на ароматите да се развие и да се заобли структурата на виното.

Описание: Comtes de Champagne Rose 2007 има дълбок розов цвят. Изключително фини мехурчета се издигат в оживен стил, за да образуват превъзходен пръстен от деликатна пяна. Първоначално носът предлага интензивни аромати на цитрусови плодове, особено червени портокали. Впоследствие, се развиват по-зрели аромати на захаросани червени и черни плодове, дюля и ликьор от касис. На небцето, атаката е концентрирана, с много интензивна плодовост на черешов сироп. В средата на небцето е богато, винено и много структурирано. Финалът е изразителен, с обем, сложност и добра дължина.

Все още младо, но вече демонстрира висока класа. Comtes de Champagne Rose 2007 се характеризира със зрял, щедър стил.    

Капацитет за отлежаване: Неговата богата, разнообразна ароматна структура предполага отличен капацитет за отлежаване. 

icon-end

Технически данни

200188

Пенливо

NV

0.75 л

Тетанже

Шампанско

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Тетанже Конт де Шампан Розе Брут в кутия, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шампанско Тетанже Конт де Шампан Розе Брут в кутия, 0.75 л
Шампанско Тетанже Конт де Шампан Розе Брут в кутия, 0.75 л