Шампанско Тетанже Конт де Шампан Блан де Блан Брут, 0.75 л

Champagne Comtes Blanc de Blanc 2011, 0.75L
2011
В наличност
475,00 лв.
Добави в любими

Франция

Шампан

Купаж

Шампанско

Бяло

Произведено в избите на бившия манастир Saint-Nicaise (13 век) в Reims, Конт дьо Шампан Блан дьо Блан получава цялата разточителност, щедрост и внимание, от които се нуждае, за да достигне своя връх. Всяка бутилка е произведена стриктно, като от избата се придържат към следните изисквания, за да се удовлетвори луксозният избор на ценителите.

Към пълното описание

Сорт: 100% Шардоне

Регион: Шампан, Франция

Алкохолно съдържание: 12%

Температура на сервиране: 8-10°С

През годините популярността на Comtes de Champagne непрекъснато се увеличава и Comtes отново се превръща в едно от най-любимите Примиум Кювета от Шампан. От първата реколта на Comtes през 1952 г. и досега Taittinger винаги използва 100% Шардоне от Гранд Крю лозята в Кот де Блан в Шампан, за да създаде Кювето, с което сме толкова горди.

Taittinger създава Comtes в знак на почит към графовете на Шампан и на Thibaud IV, чийто печат украсява всички бутилки. Само 35 реколти са произведени след първото кюве. Забележителни реколти, които толкова перфектно капсулират стила на къщата, превръщат се в класици и се присъединяват към легендарния статут на най-високо качество вино от региона Шампан. С това вино мисията е наистина изпълнена, тъй като тя не само вълнува небцето с редица изящни усещания, но също така докосва дълбините на душата и оставя своя белег в човека.

Блендът Comtes de Champagne Blanc de Blancs

Произведено в избите на бившия манастир Saint-Nicaise (13 век) в Reims, Конт дьо Шампан Блан дьо Блан получава цялата разточителност, щедрост и внимание, от които се нуждае, за да достигне своя връх. Всяка бутилка е произведена стриктно, като от избата се придържат към следните изисквания, за да се удовлетвори луксозният избор на ценителите:
– Произвежда се само и единствено от сорта Шардоне, идващ от най-престижите гран крю лозя в Cote des Blancs.
– Произвежда се само, когато реколтата е от изключително качество.
– Използва се само вино от първа преса – Cuvée, сигурна гаранция за финес.
– 5% от виното, използвано за направата му, отлежава 4 месеца в нови дъбови бъчви (1/3 от които се обновяват всяка година), подчертавайки характерните качества и сложност на крайния бленд.
– Бавното и търпеливо отлежаване в продължение на 8 до 10 години в избите Saint-Nicaise (Crayères), го превръща в изключително шампанско.

icon-end

Технически данни

200187

Пенливо

2011

0.75 л

Тетанже

Шампанско

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Тетанже Конт де Шампан Блан де Блан Брут, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шампанско Тетанже Конт де Шампан Блан де Блан Брут, 0.75 л
Шампанско Тетанже Конт де Шампан Блан де Блан Брут, 0.75 л