Франция
Шампан
Купаж
Класни вина
Бяло
Яркожълт оттенък със златни отблясъци. Живият му искри са подчертани красиво от равномерни пътеки от мехурчета.
Ароматът е на цитрусови плодове (лимон) и свежи, пикантни нотки, съчетани с меки тонове на лешници на скара и опияняващи цветя от акация. След аериране виното развива нотки на свежа дървесина, фини подправки (пипер, кардамон), какаови зърна и медена нуга, които придават дълбочина. Небцето е едновременно гладко, заоблено и свежо. Атаката е сочна, директна, концентрирана и чиста, но същевременно изключително мека и отстъпва място на солена свежест, даряваща го със забележителна минерална прецизност и дискретна елегантност. Резултатът е деликатно, плавно, гъвкаво, последователно и смущаващо честно дегустационно преживяване!
Подходящи храни:





Всяка година се стремим да произвеждаме Brut Premier, като постигаме перфектния баланс между свежест и
деликатност, но с богат вкус, едновременно младежки и зрял, с отличителна текстура, която е еднакво подходяща за пиене като аперитив, така и за гастрономия.
Всяка година основното вино се изработва търпеливо, а след това се преработва, като се използва силата на най-новата реколта, която внимателно се омекотява, усъвършенства и укротява, за да се запази уникалният ѝ характер. Вината резерви отлежават индивидуално, парцел по парцел, и прекарват 10 години във френски дъбови бъчви, за да придадат на Brut Premier характерната му консистенция. Този деликатен процес включва от 200 до 300 различни партиди: вината, сортовете, блендовете и реколтите се смесват хармонично и вкусно, за да се гарантира, че всичко във всяка рекота се променя, но нищо не се променя в стилът и характерът на Brut Premier!
Brut Premier отлежава в продължение на 3 години в избите и оставя за минимум 6 месеца след премахване на утайката (disgorging), за да достигне перфектната си зрялост. Дозировката е 9 g/l.
Дегустационни характеристики:
Яркожълт оттенък със златни отблясъци. Живият му искри са подчертани красиво от равномерни пътеки от мехурчета.
Ароматът е на цитрусови плодове (лимон) и свежи, пикантни нотки, съчетани с меки тонове на лешници на скара и опияняващи цветя от акация. След аериране виното развива нотки на свежа дървесина, фини подправки (пипер, кардамон), какаови зърна и медена нуга, които придават дълбочина. Небцето е едновременно гладко, заоблено и свежо. Атаката е сочна, директна, концентрирана и чиста, но същевременно изключително мека и отстъпва място на солена свежест, даряваща го със забележителна минерална прецизност и дискретна елегантност. Резултатът е деликатно, плавно, гъвкаво, последователно и смущаващо честно дегустационно преживяване!
Плодов интензитет
Дъбов интензитет
Тяло
Киселинност
Танини
101775
Пенливо
NV
0.75 л
Луи Рьодерер