-19%

Шампанско Вьов Клико Брут NV, 0.75 л

Champagne Veuve Clicquot Brut NV, 0.75L
NV
В наличност
Специална цена 119,99 лв.
Обикновена цена 149,00 лв.
Добави в любими

Франция

Шампан

Купаж

Шампанско

Бяло

Ароматът на Yellow Label разкрива нотки на жълти и бели плодове, ванилия и прясно изпечен козунак. Вкусът се отличава със свежест и структура, с открояващи се нотки на круша и лимон. Превъзходен, сочен и продължителен послевкус. Шампанското е идеално за аперитив, но може да се поднесе и с основно ястие.

Към пълното описание

Подходящи храни:

Морски дарове Морски дарове Зрели сирена Зрели сирена Пресни плодове Пресни плодове Суши Суши Десерти Десерти

Veuve Clicquot е не просто шампанско, а стил на живот.

Veuve Clicquot носи радост и удоволствие на целия свят със своята иновативност, креативност и малка доза лудост.

Къщата за шампанско Veuve Clicquot е основана през 1772 година и вече повече от 200 години остава вярна на своето мото „Само едно качество – най-доброто!“.

През годините Veuve Clicquot натрупва огромни познания в създаването на шампанско благодарение на една изключителна жена – Барби Никол Понсарден, известна като Мадам Вьов Клико. През 1805 година тя поема бизнеса след ранната смърт на съпруга си. Тогава тя е на 27 години и се превръща в една от първите бизнес дами на модерните времена. По това време не е прието жените да се занимават с бизнес.

С изключителен новаторски дух Мадам Клико създава първите vintage вина (вина произведени от грозде добито в една година) в региона Шампан.

През 1811 – годината, в която през небето на Шампан минава комета, е добита изключителна реколта. От тази година Veuve Clicquot започват да използват кометата като символ на своето шампанско.

Мадам Клико единствена успява да пробие континенталната блокада през 1814 и да достави в Санкт Петербург своето шампанско. То жъне огромен успех сред руската аристокрация, като и до днес се радва на изключителна популярност в Русия.

Мадам Клико за кратък период от време въвежда още много иновации в производството на шампанско и става известна в целия регион Шампан като „La Grande Dame de la Champagne” (Голямата дама на Шампан).

Новаторският дух на Мадам Клико е  движеща сила на марката Veuve Clicquot и до днес.

Марката Veuve Clicquot използва най-добрите дизайнери за разработване на новаторски опаковки и рекламни материали, които в комбинация с перфектния вкус и високото качество на виното, впечатляват и увеличават почитателите на марката.

***

Veuve Clicquot Yellow Label е символът на марката и представя най-пълно стила и перфектен баланс между структура, ароматна интензивност, свежест и кремообразна текстура. Преобладаването на вина от Пино ноар в бленда дава структурата на виното, толкова типична за стила на Veuve Clicquot, докато малкото количество Пино Мюние дава закръгленост на бленда. Шардонето добавя елегантност и финес.

Гроздето е внимателно подбрано от 50-60 от най-добрите лозя от региона Шампан. Традиционно в Yellow Label се използват 50 до 55% вина от Pinot Noir, 15 до 20% от Meunier и 28 до 33% от Шардоне. За да постигне консистентност на вкуса, мастър блендера добавя около 30 до 45% отлежали вина.

Ароматът на Yellow Label разкрива първоначално нотки на жълти и бели плодове, след това на ванилия и по-късно – на прясно изпечен козунак. Вкусът се отличава със свежест и структура, с открояващи се нотки на круша и лимон. Превъзходен, сочен и продължителен послевкус, в който продължават да се улавят плодови нотки и по-отлежали бадемови нотки.

Шампанското е идеално за аперитив, но може да се поднесе и с основно ястие.

icon-end

Плодов интензитет

Тяло

Киселинност

Технически данни

200093

Пенливо

NV

0.75 л

Вьов Клико Понсардин

Шампанско

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Вьов Клико Брут NV, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Шампанско Вьов Клико Розе, 0.75 л -20%
  Шампанско Вьов Клико Розе, 0.75 л

  NV

  Специална цена 139,99 лв. Обикновена цена 175,00 лв.
 2. Просеко Руджери Екстра Брут, 0.75 л -29%
  Просеко Руджери Екстра Брут, 0.75 л

  2022

  Специална цена 33,99 лв. Обикновена цена 47,99 лв.
 3. Шампанско Моет Розе Айс Империал NV, 0.75 л -16%
  Шампанско Моет Розе Айс Империал NV, 0.75 л

  NV

  Специална цена 124,99 лв. Обикновена цена 149,00 лв.
 4. Просеко Руджери Арджео Розе, 0.75 л -31%
  Просеко Руджери Арджео Розе, 0.75 л

  2023

  Специална цена 19,99 лв. Обикновена цена 28,99 лв.
 5. Просеко Руджери Картице Брут DOCG, 0.75 л -30%
  Просеко Руджери Картице Брут DOCG, 0.75 л

  NV

  Специална цена 49,99 лв. Обикновена цена 71,99 лв.
Шампанско Вьов Клико Брут NV, 0.75 л
Шампанско Вьов Клико Брут NV, 0.75 л