Ракия Исперих Премиум Резерва Дюлева 4 г., 0.5 л
България
Друго
Дюлева
Много подходяща за консумация след хранене като диджестив или чисто с пура. С храна се комбинира успешно със сухи мезета, печени червени меса, меки и пушени сирена. Препоръчва се да се консумира в малки чаши с формата на лале.
Сортов състав: Асеница и Пазарджишка ябълка
Произход: с. Цалапица, Югозападна България
Отлежаване: 3-5 години
Бурета: 225-литрови френски дъб
Алкохол: 43%
Създадена е чрез блендиране на най-добрите бъчви с дюлев дестилат, отлежали между 3 и 5 години. Бъчвите за отлежаване са френски дъбови бурета. Много добре е съхранен ароматът на дюля, който е станал по-зрял, с леки конячни ванилови нотки. Вкусовата трансформация ни разкрива сладка печена дюля, марципан, карамел и приятна дъбова изява. Завишеният алкохолен градус от 43% стопля много приятно и показва характера на ракията.
Много подходяща за консумация след хранене като диджестив или чисто с пура. С храна се комбинира успешно със сухи мезета, печени червени меса, меки и пушени сирена.
Температура на сервиране: 16 – 18°С
Препоръчва се да се консумира в малки чаши с формата на лале.
Произведена е в лимитирана и номерирана серия от 1650 бутилки.
300212
Ракия
0.5 л
Дестилерия Исперих