Ouzo Babatzim
•Дестилерията е основана през 1875 г. в Константинопол (днешен Истанбул) с основна дейност производство на вино и гроздови дестилати
•От 1932 г. компанията се мести в Гърция с фокус върху производство и продажба на узо, бренди и ликьори
•През 1980 е построена винарна и бутилираща фабрика в Анхиалос до Солун, а през 1987 е построена и дестилерия за узо и ципуро
Анестис Бабадзимопулос (внук на основателя на компанията), собственик и управител на компанията създава собствени винени насаждения и стартира производство на био вина
Факти:
•140 годишен опит в дестилация и производство на узо
•Един от най-старите производители на Узо в Гърция
•Собствени анасонови насаждения в различни части на северна Гърция – една от тайните за превъзходен вкус и аромат на узо Бабадзим
•И до днес дестилация се извършва в традиционни малки медни казани, като анасонът участва в процеса на дестилацията
•В Узо Бабадзим се влага два пъти повече дестилат от стандартното, което прави узото по-чисто, по-ароматно и с превъзходно качество.
•Името „Бабадзим“ има значение на кръстник, наставник
Узо с мек вкус, дестилирано в традиционни медни казани по метод използван през 19 век от гръцките дестилатори в Истанбул.Висококачествените суровини придават превъзходни, деликатни аромати и продължителен и незабравим послевкус. Висококачествен алкохол, анасон и фенел от северна Гърция се използват в процеса на дестилация.Висококачествен алкохол резултат от двойна дестилация•Консумирайте чисто или с лед в комбинация с традиционни гръцки мезета.
Алк.: 40 %
Технически данни
300312
Анасонови
0.7 л
Бабадзим
Оставете вашето мнение
Подобни продукти