Микра Тира Санторини Асиртико 100%, 0.75 л

Mikra Thira Santorini Assyrtiko, 0.75L
2022
В наличност
104,99 лв.
Добави в любими

Гърция

Асиртико

Бяло

Mikra Thira е първата и засега – единствена винарна, построена на малкия остров Терасия, разположен срещу Санторини. 

Към пълното описание

100% Асиртико от Санторини

Зашеметяващо вино, произведено от 100% грозде Асиртико от Санторини, което отразява всички характеристики на този уникален тероар. Цветът е лимоненозелен с меки златисти отблясъци. Аромати на цитрусови плодове като лимон и бергамот, портокалова кора, лайка, кайсия и земни нотки, напомнящи за мокър камък. В устата е наситен вкус с висока киселинност, интензивен лимонов вкус и солен послевкус. Това определено е вино, което ще се развие много добре с времето, след поне 2-3 години.
2 поредни награди Декантер Платинум!

icon-end

След винарните Йеровасилиу и Вивлия Хора, Вангелис Геровасилеу и Василис Цакцарлис идват в Санторини, и заедно с еноложката Йоана Вамвакурис създават Mikra Thira: първата и – досега единствена винарна, построена на малкия остров Терасия, разположен срещу Санторини.

Сградата на винарната е асимилирана в естествената среда и е проектирана в традиционен цикладски архитектурен стил, базиран на местни материали и традиционна геометрия. Тя е отворена за посетителите, които искат да открият магията на Терасия чрез вината на Mikra Thira. Обиколката се води от винен гид и включва лозето, зоните за производство, бутилиране и отлежаване на виното. Дегустацията на вино идеално завършва посещението в Mikra Thira.

 

Технически данни

102270

Тихо

2022

0.75 л

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Микра Тира Санторини Асиртико 100%, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Микра Тира Санторини Асиртико 100%, 0.75 л
Микра Тира Санторини Асиртико 100%, 0.75 л