Меривейл Стармонт Напа Валей Пино ноар, 0.75 л

Starmont Napa Valley Pinot Noir, 0.75L
2018
В наличност
89,99 лв.
Добави в любими

САЩ

Калифорния

Пино ноар

Червено

Тъмно гранатен цвят и аромати на розов цвят, малина, череша и ревен, с нотки на опушено и нежен тон на горска пътека. В устата е нежно и леко, вкуса на черешова пита и сладка ягода. Многопластовата структура на виното е отражение на изключителния тероар и интензивните земеделски практики в Меривейл.

Към пълното описание

Имението Стармонт, заемащо част от историческото Станли Ранч, е кръстопът за Карнерос и Напа Валей. Два винени региона, обособени като такива преди повече от 150 години, със световно признание на качествените си вина в стил Бордо и Бургундия. Резултат от отличните климатични условия на мъгливи утрини и хладен следобеден Тихоокеански бриз, вината на Стармонт са есенцията на Карнерос.

Сорт: 100% Пино Ноар

Произход: AVA Лос Карнерос, Напа Валей, Норт Коуст, Калифорния, САЩ; собствени лозя на Меривейл Винеярдс. Повече от четиридесет години тероарът на Карнерос допринася за революцията във винопроизводството на Калифорнийски Пино Ноар. Хладният климат и морските наносни почви са идеални за отглеждането на този дребнозърнест сорт.

Винопроизводство: С цел извличане на по-комплексни аромати и повишаване интензивността на вкусовите характеристики, е проведена ферментация и в отворени, и в затворени съдове, в зависимост от характеристиките на отделните парцели. Използвани са диви и селектирани дрожди. Виното е отлежавало девет месеца във френски дъбови бъчви.

Характеристики: Стармонт Пино Ноар 2014 е с тъмно гранатен цвят и разкрива аромати на розов цвят, малина, череша и ревен, с нотки на опушено и нежен тон на горска пътека. В устата е нежно и леко, с приятна киселинност и средно тяло. Във вкуса доминират черешова пита и сладка ягода, подчертани от минералното усещане. Многопластовата структура на виното е отражение на изключителния тероар и интензивните земеделски практики в Меривейл.

Предложения за сервиране: Комбинира се добре със сьомга, гарнирана с кедрови ядки, печена патица и ястия с диви гъби.

icon-end

Технически данни

101183

Тихо

2018

0.75 л

Напа Вали

Меривейл Винярдс

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Меривейл Стармонт Напа Валей Пино ноар, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Меривейл Стармонт Напа Валей Пино ноар, 0.75 л
Меривейл Стармонт Напа Валей Пино ноар, 0.75 л