Маркиз де Муриета Кастило Игай, 0.75 л

Marques de Murrieta Castillo Ygay, 0.75L
2011
В наличност
699,00 лв.
Добави в любими

Испания

Риоха

Купаж

Червено

Резултат от дългогодишен опит, икона на цялостно качество и съвършенство, жива легенда за Риоха. Castillo Ygay винаги се прави от грозде, произхождащо от La Plana, 40 хектара сингъл винярд, засадено през 1950 г. и разположено на плато в най-високата точка на Finca Ygay, на 485 метра над морско равнище.

Съдържание на алкохол: 14%

Сортове грозде: 85% Tempranillo, 15% Mazuelo

Ръчна реколта: Tempranillo е събрана на 6 октомври, а Mazuelo на 21 октомври.

Препоръчваме виното да се декантира за 20 минути и да се сервира при около 14° -16° C, за да може виното да диша и да покаже пълния си ароматен потенциал.

Към пълното описание

Представяме Ви най-доброто, вино No. 1 в TOP 100 на Wine Spectator за 2020 г.

Прочетете повече тук: https://top100.winespectator.com/2020/wine/1-marques-de-murrieta/ 

Гран Резерва Еспесиал

Резултат от дългогодишен опит, икона на цялостно качество и съвършенство, жива легенда за Риоха. Castillo Ygay винаги се прави от грозде, произхождащо от La Plana, 40 хектара сингъл винярд, засадено през 1950 г. и разположено на плато в най-високата точка на Finca Ygay, на 485 метра над морско равнище.

Съдържание на алкохол: 14%

Сортове грозде: 85% Tempranillo, 15% Mazuelo

Ръчна реколта: Tempranillo е събрана на 6 октомври, а Mazuelo на 21 октомври.

  • Виното отлежава 24 месеца в 225-литрови бъчви от американски и френски дъб
  • Дата на бутилиране: март 2015 година
  • Брой бутилки: 130 853 (0,75 л), 2025 (1,5 л), 204 (3 л) и 7 (18 л).

Препоръчваме виното да се декантира за 20 минути и да се сервира при около 14° -16° C, за да може виното да диша и да покаже пълния си ароматен потенциал.

Награди:

  • FALSTAFF (GERMANY): 100 points. 
  • JAMES SUCKLING (USA): 99 points. 
  • GUÍA PROENSA (SPAIN): 98 points. 
  • DECANTER (UK): 97 points. 
  • GUÍA GOURMETS (SPAIN): 97 points. 
  • TIM ATKIN (UK): 96 points.

360tour.es/murrieta

Големите винарни не се правят за един ден. Необходими са години, за да развиете лозе и да създадете вино, което изразява своя произход и култура по отличителен начин. Тази винарна в Испания показа как такъв дългосрочен проект може да доведе до забележителен успех.

Marqués de Murrieta е една от основателите на винарните в Риоха, най-големият винопроизводителен регион на Испания. Създадена през 1850 г., Marqués de Murrieta е лидер в използването на френски техники за разработване на по-голяма сложност и дълготрайност от Tempranillo – местното червено грозде на Риоха.

През 1983 г. винарната смени собственика си, от семейството, което я основава на Висенте Себриан, предприемач и собственик на винарна от Галисия, в северозападна Испания. Себриан умира млад през 1996 г. и неговият 26-годишен син, също на име Висенте, поема имението. Висенте е работил почти четвърт век и инвестирал повече от 30 милиона долара за възстановяване и подобряване на имота и неговите вина. Благодарение на неговата страст и талант Муриета отново застава начело на класа в Риоха.

„Реших да започна новата ера на Marqués de Murrieta“, каза Висенте Далмау Себриан-Сагарига, сега на 50 години, пред Wine Spectator. „Исках да трансформирам всичко, за да може всичко да остане същото. Исках да актуализирам философията на тази изба, вината на избата и хората, които са работили тук.“

Сестрата на Себриан-Сагарига, Кристина, се занимава с финансови и административни задължения. Той натовари Мария Варгас, която току-що беше завършила университет и работеше в лабораторията на винарната, със задълженията по винопроизводство. Той каза: „Без Кристина и Мария – ще бъда много ясен за вас – тази мечта нямаше да е същата.“

Всички вина на Murrieta се произвеждат от грозде, отгледано в лозята от 740 акра, които заобикалят винарната, разположена в подрегиона Риоха Алта. „В крайна сметка най-важното нещо в нашата винарна е лозето, имението Ygay“, каза Варгас. „Това е началото на нашата философия, нашата личност, нашата идентичност.“

Избата произвежда пет вина. Неговата Reserva, която постоянно печели изключителни оценки, е на страхотна стойност от около $30. Далмау, който включва малко Каберне Совиньон, е по-смел израз. Произвежда се и малко количество две бели вина, основно от местното грозде Viura.

Castillo Ygay е водещото бутилиране на Murrieta. Произведен от парцел от 98 акра, засаден през 1950 г., той се прави само в най-добрите реколти. Това е смес от предимно Tempranillo, което отлежава в американски дъбови бъчви, с малък процент Mazuelo, което отлежава във френски дъб. Виното отлежава десетилетие в избата преди да бъде пуснато на пазара.

Реколта 2010 е най-добрата в Риоха през този век. Богато, но хармонично, това вино ще може да се пие добре за десетилетия.

Тази Риоха демонстрира как традицията и иновацията могат да работят заедно, за да доставят страхотни вина. Заради своята история, качество и за това, че ни напомня за стойността на ангажираността и визията, Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2010 е Вино на годината на Wine Spectator за 2020 г.

icon-end

No. 1 в TOP 100 на Wine Spectator за 2020г

Технически данни

200055

Тихо

2011

0.75 л

14%

Маркиз де Муриета

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Маркиз де Муриета Кастило Игай, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Маркиз де Муриета Кастило Игай, 0.75 л
Маркиз де Муриета Кастило Игай, 0.75 л