Кодорню

Кодорню

Филтри
Избрани филтри
  1. Тип
    Розе
  2. Подкатегория
    Кава
  3. Вид
    Пенливо
Филтри
Подкатегория
Цена
-
на страница

3 артикули

  1. Кава Кюве Барселона Брут Розе NV, 0.75 л -30%
    Кава Кюве Барселона Брут Розе NV, 0.75 л

    NV

    Пенедес Испания Купаж
    Специална цена 20,99 лв. Обикновена цена 29,99 лв.
  2. Кава Анна де Кодорню Розе NV, 0.75 л -28%
    Кава Анна де Кодорню Розе NV, 0.75 л

    NV

    Пенедес Испания Купаж
    Специална цена 22,99 лв. Обикновена цена 31,99 лв.
  3. Кава Бах Розе Екстрисимо Брут, 0.75 л -27%
    Кава Бах Розе Екстрисимо Брут, 0.75 л

    NV

    Пенедес Испания Купаж
    Специална цена 12,99 лв. Обикновена цена 17,99 лв.
на страница

3 артикули

КОДОРНЮ

Това е историята на едно семейство лозари – история, която обхваща 18 поколения и разказва за техния напредък, убеждения и стремеж към усъвършенстване с всеки изминал ден. През 1872 г. Josep Raventós Fatjó произвежда първата бутилка Cava, като прилага традиционния метод за комбинация от сортовете грозде, използвани за вината от Penedès: Macabeo, Xarel-lo и Parellada. От това първо нововъведение преди 150 години Codorníu разработва кава, която изнася в половината свят, във винарната си в Sant Sadurní d'Anoia – винарски изби, класифицирани като национален исторически и художествен паметник през 1976 г., дело на архитекта Puig i Cadafalch.

Прекарваме живота си в разговори за мечти, говорим за всички онези неща, които все още не сме направили, или за живота, който само мечтаем да постигнем. Това е тяхната философия. Може ли да има по-добра мечта от това да се осмелиш да живееш мечтите си?

Codorníu е пионер във въвеждането на нови сортове в Испания, като Chardonnay през 1984 г. и Pinot Noir през 2002 г. (и двата произхождат от Бургундия).

Кава е висококачествено пенливо вино, произвеждано в Испания по традиционния метод, наричан първоначално Méthode Champenoise. Основната му характеристика е, че втората ферментация на купажа от вина се извършва в бутилката. По време на този процес се появяват мехурчетата на кавата и тя придобива своя уникален вкус.

Бутилките престояват в избите най-малко девет месеца. Различните стилове на Cava зависят от периода на отлежаване: Cava de Guarda (отлежаване от 9 до 12 месеца), Reserva (отлежаване най-малко 18 месеца), Gran Reserva (отлежаване най-малко 30 месеца) и Cava de Paraje Calificado (отлежаване най-малко 36 месеца и от едно лозе със специални характеристики).

icon-end