Испания
Пенедес
Купаж
Кава
Розе
Бледо розе, изискан елегантен мус. Ярки плодови аромати.
Произход
- Държава Испания
- Винен регион Каталуня, D.O. Кава
- Винарна Кодорню
Технически данни
- Сортов състав Монастрел (Мурведър), Гренаш, Пино Ноар
- Вид Пенливо вино - розе, Брут
- Реколта н. р.
- Алкохолно съдържание 11,5%
- Остатъчна захар 11 г/л.
Винификация
За тази кава се възпроизвеждат и адаптират същите техники, използвани преди половин век. Температурата на ферментация на мъстта е стриктно контролирана с помощта на система, известна като „капас“ (слоеве). За понижаване на температурата към ферментиращата мъст се добавя прясна мъст. Това подобрява структурата на кавата. Тогава ферментацията е протичала в циментови резервоари, покрити с керамични плочки – „кирони“ и в дървени бурета. Днес тези съдове се използват съвместно със съдове от неръждаема стомана, обогатявайки гамата от аромати и вкусове на базовото вино и крайната кава. Дъбът се използва при ферментацията с цел получаване на вина със сортов характер, но без извличане на препечени нотки. След като бъде определен окончателният бленд от базовите вина, виното се бутилира заедно с експедиционния ликьор. Бутилките се поставят в подземните кухини, където протича втората ферментация.
Отлежаване 9 месеца в контакт с фините утайки в бутилката.
Описание
Cuvee Barcelona 1872 отдава почит на произхода на Кодорню, отбелязвайки годината, в която Жозеп Равентос изработва първата бутилка кава. Тази кава брут, направена както в миналото, съживява оригинала и го адаптира към настоящето. Кава с богати ароматни нюанси, кремообразност и изразителен характер. Бутилката е вдъхновена от типичните за Барселона модернистични витражи.
Дегустационни бележки
Бледорозов цвят. Фини и елегантни перли. Свежи плодови аромати на нос с нотки на червени и цитрусови плодове, обогатени от аромат на бриош. Кремообразно усещане в устата с фини много добре интегрирани мехурчета, свежо и заоблено тяло на небце.
Съчетание с храна
Кава, на която да се насладите по всяко време на деня, със закуска, следобедна закуска, обяд, аперитив или вечеря. Перфектно съчетание с разнообразната испанска кухня: студени предястия, аперитиви, колбаси асорти, сирена, хляб с домати, сардини, охлюви, гювечи от бяло месо, ястия с ориз, паеля с морски дарове и месо, канелони и др.
Плодов интензитет
Тяло
Киселинност
100812
Пенливо
NV
0.75 л
Кодорню
Кава