Дегустационен курс III ниво Иван Македонски
Нови дати за сезон 23/24
Всеки вторник
Октомври - 17, 24, 31
Ноември - 7, 14, 21, 28
Декември - 5, 12, 19
Януари '24 - 9, 16
- основните региони, произвеждащи вино в България и Европа
- основни характеристики на съответните региони;
- основни сортове, стилове вина и значими производители;
- традиции и история във винопроизводството;
- специфични технологии при винификация;
- методи за окачествяване и органолептичен анализ на вината;
- съчетаване на вино с храна;
- разпознаване на сортови вина – сляпа дегустация.
Програма по теми:
1. България
2. Бургундия
3. Бордо
4. Долината на Рона и Лангедок Русийон
5. Елзас
6. Тоскана
7. Алто Адидже, Фриули Венеция Джулия, Венето
8. Пулия, Сицилия, Сардиния
9. Риоха
10. Рибера дел Дуеро и Приорат
11. Португалия
12. Германия и Австрия
Октомври - 17, 24, 31
Ноември - 7, 14, 21, 28
Декември - 5, 12, 19
Януари - 9, 16
000008