Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Пинотаж, 0.75 л

Durbanville Collectors Reserve Pinotage, 0.75L
2021
В наличност
42,99 лв.
Добави в любими

Южна Африка

Кейптаун

Пинотаж

Червено

Кадифено гладката танинова структура придава на това многопластово и пълнокръвно вино перфектна хармония. Аромат на ягоди, черници и череши мараскино. Изявен вкус на зрели, пухкави ягоди и пластове от по-тъмни черници и продължителна канела. 

Към пълното описание

Вдъхновено от лъчезарната енергия и творческото настроение на Кейптаун, новото ни премиум предложение – The Collector's Reserve – е уникална серия, специално създадена от нашите винопроизводители, като се използва само най-доброто грозде от най-добрите лозя в Кейптаун.

За да свържем истински винените земи и града, ние избрахме известни забележителности в Кейптаун и поръчахме на яркия художник от Кейптаун – Тео Ворстер – да предаде своето виждане за тези забележителности на всяка бутилка. Тази серия е замислена като колекционерски артикул както за любителите на виното, така и за тези на изкуството.

Небрежна разходка по крайбрежната алея предлага спираща дъха панорамна гледка към Скритата планина и Атлантическия океан – красиво напомняне, че някои преживявания трябва да се усетят и да им се насладим с неангажиращо темпо.

Пинотажът възнаграждава с продължителна комплексност както на носа, така и на небцето.

Грозде: Гроздето е избрано от 18-годишно лозе в откритата западна част на долината. Блокът е обърнат на запад, излагайки гроздето на следобедното слънце. Почвите са сравнително дълбоки и са от жълтата форма Clovelly и червената Hutton, които имат доста голямо съдържание на глина за добро задържане на вода. Лозето дава отлично качество в цялата си площ, но има известни места, които се различават значително. Селекцията е направена от тях чрез дегустация и химически анализи, за да се гарантира пълна зрялост. Лозята бяха инспектирани при редовни посещения, за да се оцени зрелостта на ципата и семената, което е от съществено значение за производството на чудесен пинотаж.

Беритбата започна, когато ципата беше мека, а семената – вдървени, което гарантира абсолютна липса на зелени тонове и изобилие от меки зрели плодове. Ръчно набрано в 500-килограмови кошове, гроздето се обработва с минимална намеса и се почиства от семките на сортировъчна маса към 15-тонни ферментатори.

Гроздовата мъст се оставя да престои една нощ, след което 10-15% от сока се прецежда, за да се концентрират плътността, вкусовите и ароматните съставки на крайния продукт. След това виното е ферментирало с предпочитан щам дрожди и са използвани непрекъснати цикли на изпомпване и претакане, съчетани със сгъстен въздух, за да се извлекат максимално плодов вкус, цвят и танини. След това виното отлежава в комбинация от нови и второ пълнене, плътни, средно изпечени френски дъбови бъчви в продължение на 14 месеца.

Цвят: Наситено червено с лилав ръб.

Нос: Аромат на ягоди, черници и череши мараскино. Дървесен характер, мока, както и опушена френска ванилия прорязват букета от зрели червени плодове.

Вкус: Изявен вкус на зрели, пухкави ягоди и пластове от по-тъмни черници и продължителна канела. Кадифено гладката танинова структура придава на това многопластово и пълнокръвно вино перфектна хармония.

Храна: Печен патладжан, гъби, сушени домати и сирене, говежди колбаси и Coq au Vin.

icon-end

Технически данни

102457

Тихо

2021

0.75 л

Durbanville Hills

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Пинотаж, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Пинотаж, 0.75 л
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Пинотаж, 0.75 л