Блек Стелиън Eстейт Шардоне, 0.75 л

Black Stallion Estate Chardonnay, 0.75L
2020
В наличност
91,99 лв.
Добави в любими

САЩ

Калифорния

Шардоне

Бяло

Виното е с плътно тяло, многопластово и комплексно с дълъг финал. Аромати на жълта круша, крем брюле и нотки на кайсия, ябълка и дъб, долавят се и изкусителни нотки на цитруси, сушени кайсии, ананас и ванилия, балансирани от изключителна свежест.

 

Към пълното описание

Произход

  • Държава САЩ
  • Винен регион Калифорния, Напа Вали
  • Винарна Блeк Стелиън Истейт Уайнъри

Технически данни

  • Сортов състав Шардоне
  • Вид Сухо бяло вино
  • Алкохолно съдържание 14,5%

Винификация

Гроздето се бере рано сутрин при по-ниска температура и бързо се транспортира до винарната, където се пресова внимателно. След ферментацията, виното се оставя в бъчви върху фините утайки за около пет месеца, като се прави батонаж два пъти месечно, за да се получи кремообразната текстура на виното. След като се постигне деликатен баланс между плодов характер и дъб, виното се блендира.

Отлежаване

5 месеца върху фините утайки във френски дъб, последвани от кратък престой в бъчви от американски дъб, около 33% от които нови.

Описание

В Блeк Стелиън търсенето на величие означава ботуши в лозето, проверка на растежа на лозата и развитието на гроздето през цялата година. Малкият мащаб на Блeк Стелиън Истейт Уайнъри означава, че всяка партида грозде, която пристига във винарната, се третира индивидуално, за да разкрие пълния си потенциал за съвършенство. Микропартидите се виницират в малки съдове от дъб, бетон или стомана.

Дегустационни бележки

Виното се отваря и разкрива аромати на жълта круша, крем брюле и нотки на кайсия, ябълка и дъб. Във вкусовия аромат се долавят изкусителни нотки на цитруси, сушени кайсии, ананас и ванилия, балансирани от изключителна свежест. Виното е с плътно тяло, многопластово и комплексно с дълго финал.

Съчетание с храна

Отлично самостоятелно като медитативно вино или в комбинация с козе сирене, салати и ястия като раци, омари или скариди на скара, както и печено пиле.

icon-end

Технически данни

102233

Тихо

2020

0.75 л

Напа Вали

Блeк Стелиън Eстейт Уайнъри

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Блек Стелиън Eстейт Шардоне, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Блек Стелиън Eстейт Шардоне, 0.75 л
Блек Стелиън Eстейт Шардоне, 0.75 л