Жак Люртон ДИАН Спарклинг Блан де Ноар, 0.75 л

Jaque Lurton Diane Sparkling Blanc de Noir, 0.75L
NV
В наличност
44,99 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Бяло

Това пенливо вино е изпълнено с жизненост. Много блед жълт цвят, със сребристи отблясъци. Доминират вкусни нотки на бели плодове – праскова, нектарина. Чудесен аперитив или в комбинация с десерти с червени плодове.

Към пълното описание

Рядкост и уникалност са ключовите думи тук. Това кюве ни изненада: Блан дe ноар, направено от 100% Каберне Совиньон. Тази специфика му придава забележителна текстура и плодовост. Виното се произвежда по традиционния метод. Най-празничното от вината Diane празнува с размах всички моменти на радост и ще зарадва всички любители на фините мехурчета.

Сорт: 100% Каберне Совиньон

Алкохолно съдържание: 12%

Температура на сервиране: 7-10°С

Почви: Глинесто-варовикова почва

Винификация: Директно пресоване при ниска температура за запазване свежестта на виното. Първата алкохолна ферментация протича в терморегулирани вани, при температура 16-18°С. Вторичната ферментация протича в бутилката, по традиционния метод за произвоство на шампанско. Това се случва в подземните кариери в региона Saint-Emilion, при постоянна температура около 15°. Отлежава върху утайките в продължение на 9 месеца.

Характеристика: Много блед жълт цвят, със сребристи отблясъци. Интензивен и елегантен, носът първоначално разкрива флорални нотки, преди да премине към нотки на червени плодове (касис) и карамел. Устата е пълна със свежест, с богат ароматен интензитет. Доминират вкусни нотки на бели плодове (праскова, нектарина). Това пенливо вино е изпълнено с жизненост. Игра на фини и деликатни мехурчета завладяват небцето.

Предложения за сервиране: Чудесен аперитив или в комбинация с десерти с червени плодове.

icon-end

Технически данни

102317

Пенливо

NV

0.75 л

Жак Люртон

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Жак Люртон ДИАН Спарклинг Блан де Ноар, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Жак Люртон ДИАН Спарклинг Блан де Ноар, 0.75 л
Жак Люртон ДИАН Спарклинг Блан де Ноар, 0.75 л