Италия
Тоскана
Купаж
Италиански екстра върджин зехтин. С изумруденозелен цвят, свежи нотки на току-що набрани и пресовани зелени маслини, с нотки на прясно окосена трева, трън и артишок, вкусът е интензивен, приятно горчив и пикантен.
Италиански екстра върджин зехтин
Двадесет и един масива.
Двадесет и едно исторически маслинови Cru парцела.
Двадесет и един Extra Virgin зехтина с неповторим характер.
Уникални природни условия.
Една търговска марка.
Открийте света на Laudemio, брандът – посланик на изкуството да се произвежда великолепен зехтин в Тоскана!
Семейство Фрескобалди отглежда с грижа 300 хектара (741 акра) маслинови насаждения на различни надморски височини между 200 и 500 метра (650 и 1650 фута). Слоевете на тероара и микроклиматът позволяват на маслиновите дървета да дават едни от най-уникалните плодове благодарение на интензивността на техните хранителни и органолептични стойности. През есента маслините се берат рано в сезона на зреене, когато преминават от зелено към лилаво, за да се запази изумруденозеленият цвят и свежият вкус. Маслините се пресоват в рамките на няколко часа след бране в мелницата на Frescobaldi в Castello di Nipozzano. Тези два ключови процеса гарантират идеалния състав: перфектна ниска киселинност, чудесен ароматен профил и многобройни здравословни свойства. В крайна сметка Frescobaldi прави строга селекция и само най-добрите екстра върджин маслини се избират, за да станат Laudemio.
Реколта 2024
След мека зима, пролетните валежи бяха умерени и добре разпределени по време на цъфтежа и връзването на плодовете. Наличността на вода беше достатъчна, което е от съществено значение за поддържането на маслиновите дървета през лятото. Началото на есенния сезон се характеризираше със средни температури, типични за този период, с стойности между 20 и 23°C и разлики между нощните и дневните температури между 10 и 13°C, което са оптимални условия, благоприятстващи синтеза на ароматни вещества и полифеноли в маслините. Общите сезонни климатични условия доведоха до рекордна реколта с високо качество, която започна през първите седмици на октомври.
Органолептични бележки: Laudemio Frescobaldi 2024 представлява квинтесенцията на екстра върджин зехтините от нашата територия. С изумруденозелен цвят, свежи нотки на току-що набрани и пресовани зелени маслини, с нотки на прясно окосена трева, трън и артишок, вкусът е интензивен, приятно горчив и пикантен.
https://www.facebook.com/pages/Laudemio/199543800117008
![]()
700159
Зехтин и Оцет
2024
0.5 л
Фрескобалди




