Шато Тролон Мондот Сен Емилион Премие Гран Крю Класе В 0.75л

Chateau Troplong Mondot Saint Emilion Grand Cru, 0.75L
2017
В наличност
399,00 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Червено

96 Wine Enthusiast / 100 Wine Enthusiast за 2019
95 Wine Advocate / 98 Wine Advocate за 2019 
98 James Suckling
94 Wine Spectator
93 Decanter Magazine
91 Jeb Dunnuck
Към пълното описание

Château Troplong Mondot е производител, разположен на хълмовете на Сен-Емилион, на десния бряг на Жиронда в Бордо. Характерно за региона е, че Мерло е доминиращият сорт грозде. Каберне Совиньон и Каберне Фран също се използват в по-малки пропорции.

Troplong Mondot се класифицира като Premier Grand Cru Classé B в класификацията на Saint-Émilion. Тя е актуализирана за последен път през 2012 г.

Под ръководството на предишните собственици и техния консултант-винар Мишел Ролан виното е известно с дълбокия си цвят, концентрация и плътност на тялото. През 2017 г. обаче имението е продадено.

Новите собственици, френската застрахователна група SOCR, привличат Аймерик дьо Жиронд - бивш собственик на шатата  Pichon Baron и Cos d'Estournel - за управител на имението, заедно с нови консултанти по винопроизводство. Извършени са много промени.

Добавени са два съседни лозови парцела. Шест хектара са придобити от Clos Labarde, а 4 хектара  - от Bellisle Mondot. Първоначално те ще бъдат използвани за второто вино Mondot. Предварително съществуващите лозови масиви обхващат 33 хектара.

Почвите са добре дрениращи се варовикови и глинести, примесени с вар и кремък. Климатът в Troplong Mondot е по-хладен и се намира на по-висока надморска височина, отколкото в по-голямата част на Saint-Émillon. При предишните собственици то е било едно от последните, които са събирали грозде всяка година.

Сега плодовете се берат по-рано, а предишните техники за извличане се заменят с по-традиционни. Grand vin отлежава в 60 % нов дъб, който е препечен, за да се постигне по-малко явен дъбов стил в сравнение с преди. Положителните доклади за 2018 г. сочат, че виното ще стане по-свежо с повече минерални характеристики, като същевременно ще запази копринената си текстура.

Château Troplong Mondot е създадено в края на XIX в., когато Реймон-Теодор Тропонг купува и разширява имението Mondot.

За да разберем Troplong Mondot, трябва да изоставим категориите и описанията.

ТРОПОНГ МОНДО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЯСНЕН: ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЖИВЯН.

Да оцениш атмосферата или обстановката и да се подхранваш от тях, както в буквален, така и в метафоричен смисъл, означава да намериш своето място в един свят, който човек взима със себе си. Свят, който не прилича на никой друг.

Технически данни

200233

Тихо

2017

0.75 л

Либурне

Сен Емилион

Шато Тролон Мондот

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шато Тролон Мондот Сен Емилион Премие Гран Крю Класе В 0.75л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шато Тролон Мондот Сен Емилион Премие Гран Крю Класе В 0.75л
Шато Тролон Мондот Сен Емилион Премие Гран Крю Класе В 0.75л