Шато Сен Жан д`Омиер л`Алшимист, 0.75 л

St.Jean d`Aumieres L`Alchimiste, 0.75L
2019
Изчерпан
37,99 лв.
Изпрати запитване
Добави в любими

Франция

Лангедок-Русийон

Купаж

Червено

Деликатен нос на зрели плодове и препечени нотки. Аромати на захаросани черни плодове се смесват с аромати на ванилово бриошче и пресен кокос. Хармоничното небце представя нотки на мента и сладък корен, обвити в богати, копринени танини.

Към пълното описание

AOP Terrasses du Larzac
Сортов състав: 45% Сира, 40% Гренаш и 15% Каринян

Описание
Сира, Гренаш и Каринян се съчетават с много финес и придават на това вино деликатен нос на зрели плодове и препечени нотки. Аромати на захаросани черни плодове се смесват с аромати на ванилово бриошче и пресен кокос. Хармоничното небце представя нотки на мента и сладък корен, обвити в богати, копринени танини.

Тероар

Château Saint Jean d'Aumières се намира в сърцето на престижния Terrasses du Larzac. Лозата се отглежда тук още от древни времена от римляните, а след това от бенедиктинските монаси, които в края на IX век основават абатствата Аниан и Сен-Жилем-ле-Дезер.

В подножието на хълмовете Larzac лозята на Château St-Jean d'Aumières се простират по варовиковите склонове, които гледат към проломите на горната част на долината Hérault. Тук гроздето от сортовете Сира, Гренаш и стар Каринян (на 60 години) достига перфектна зрялост и дава това стилно и мощно вино.

Производство на вино
Каринянът се винифицира на цели гроздове, за да се засили ароматното му изразяване. Другите сортове грозде се винифицират отделно с дълги триседмични периоди на винифициране при температура между 25 и 30°C. След това виното отлежава 12 месеца в бъчва.

96 DWWA points (Decanter)

icon-end

Технически данни

101901

Тихо

2019

0.75 л

Терас дьо Ларзак

Жозеф Кастан

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шато Сен Жан д`Омиер л`Алшимист, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шато Сен Жан д`Омиер л`Алшимист, 0.75 л
Шато Сен Жан д`Омиер л`Алшимист, 0.75 л