Франция
Бургундия
Гаме
Червено
Плодово, леко и живо, с нотки на малки червени плодове на нос.
Тероар: Лозята са разположени в лозовите масиви Perréon и Charentay върху пясъчни и глинести почви, разположени на 15 км южно от Corcelles, дават богати, кръгли и изразителни вина.
Винификация и отлежаване
- 150 гроздоберачи внимателно подбират гроздето, преди да го сортират отново във винарната. Виното се произвежда във винарна със свръхмодерни съоръжения, като се използват традиционните методи на Божоле.
- Ферментацията започва вътре в зърното, което съдържа всички плодови качества и аромати на гроздето.
- Следва 6-7-дневна мацерация с ежедневно претакане.
- Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана, преди да се бутилира.
Дегустация: Плодово, леко и живо, с нотки на малки червени плодове на нос.
Съчетаване с храна и вино: Хармонично се съчетава с леки колбаси.
Алкохолен градус: 13


![]()
103008
Тихо
2025
0.75 л
Божоле
Шато дьо Корсел




