Шампанско Анрио Блан де Блан Брут, 0.75 л

Champagne Henriot Blanc de Blancs Brut,0.75L
NV
Изчерпан
161,00 лв.
Изпрати запитване
Добави в любими

Франция

Шампан

Шардоне

Шампанско

Бяло

Бледозлатист, блестящ и кристално чист цвят, аромати на цитрусови плодове и целуната от слънцето бяла праскова. Букет от свежи цветя отприщва нотки на дървесина и портокалов цвят, преплетени с цвят от липа. Плодови аромати, живо, щедро и мощно на небцето.

Към пълното описание

Сорт: 100% Шардоне

Алкохолно съдържание: 12%

Температура на сервиране: 8-9°С

Стил на виното: Минерално и комплексно. То е завещание за качество, за абсолютната виртуозност на Къщата, с нейните Premier и Grand Cru лозя и богатата история, която е неразривно свързана с престижните тероари с Шардоне.

Бленд: В по-голямата си част е съставен от грозде, идващо от Premier и Grand Cru лозя от Côte des Blancs, особено от селата Mesnil sur Oger и Avize. Поне 40% от купажа е съставен от резервни вина.
Можем да се насладим на това 100-процентово Шардоне (Блан де Блан) едва след 4-5 годишно отлежаване в прохладните тъмни изби в Реймс, под зоркото око на Лоран Френе, главен уайнмейкър на избата.

В бленда Blanc de Blancs се съдържа малко количество от най-престижното шампанско на Къщата, Cuve 38. Това вино, направено в стила на вечен резерв и произведено изключително от Grand Cru лозята с Шардоне, е уникално за нашата Шампанско Къща и изразява нейния типичен вкус и оригиналност.

Бленд: 70% - 80% от Grand Cru и Premier Cru лозя от 100% Шардоне. 40% вина резерва. Отлежава в продължение на 4-5 години върху утайките си. Дозажът тук е по-малко от 8 г/л.

Характеристика: Бледозлатист, блестящ и кристално чист цвят. Оживените мехурчета образуват деликатен, фин кортеж в чашата. Букетът излъчва минералност и дръзка свежест, заедно с аромати на цитрусови плодове и целуната от слънцето бяла праскова. Букет от свежи цветя отприщва нотки на дървесина и портокалов цвят, преплетени с цвят от липа. Плодови аромати, ухаещи на лимон и сушени кайсии водят вълната, последвани от нотки на сладкиш и прясно масло. Живо, щедро и мощно на небцето. Нотката на свеж лимон продължава и се разтваря в нотки на бриош с масло, удължена допълнително от нотки на дюли и акациев мед.

Чудесна, свежа и доста изящна дължина на финала.

icon-end

Технически данни

200276

Пенливо

NV

0.75 л

Анрио

Шампанско

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Анрио Блан де Блан Брут, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шампанско Анрио Блан де Блан Брут, 0.75 л
Шампанско Анрио Блан де Блан Брут, 0.75 л