Името Rongopai означава "добър вкус и добро усещане" на езика маори.
"Точно това се стремим да създадем с всяка реколта. Добър вкус, добро усещане и автентично отражение на живите и цветни пейзажи на Нова Зеландия, в които засаждаме лозята си."
Разгърнатият дизайн на Кору, гордо изобразен на етикета на Rongopai, е символ на съзиданието и растежа, вечно растящ, но винаги навиващ се обратно към своя източник.
Винарна Rongopai с гордост гледа както напред, така и назад: към следващата реколта устойчиво произведени, свежи и жизнени новозеландски вина и към опита, натрупан през 90-годишната история на една от най-старите новозеландски марки вина.
История: Корените на винената история на Rongopai са преплетени с историята на новозеландската винарска индустрия. Това е история за изкуството на винопроизводителя и пионерската наука. Началото на Rongopai е поставено през 1932 г. в живописното градче Te Kauwhata, където се намира първата новозеландска изследователска станция по лозарство. Преди да бъде преименувана на винарска изба Rongopai, тук са разкрити тайните на новозеландската почва и са създадени сортове грозде, които да виреят добре в местния климат.
Оттогава екипът от изкусни винари на Rongopai се стреми да създава "добър вкус и добро усещане", като в работата им е вложен пионерският дух на оригиналната новозеландска изследователска станция по лозарство. И макар че оттогава дейността на винарната е преместена на друго място, резултатите говорят сами за себе си - името Rongopai остава едно от най-ценените и прочути в новозеландското вино.
Устойчивост Като първата лозаро-винарска индустрия, създала национална програма за устойчивост, Нова Зеландия винаги е била водеща по отношение на грижата за земята, на която отглежда. В Rongopai това е тяхната същност. Гледат назад към принципите, по който природата е работила някога, и напред към начина, по който тя може да бъде защитена за бъдещите поколения. Всички техни лозя следват утвърдени устойчиви практики и търсят нови иновативни такива. Защото това, което е добро за земята, е добро и за виното - и за утрешния ден.
101392
Тихо
2023
0.75 л
Бабич