Просеко Руджери Арджео Розе, 0.2 л

Prosecco Ruggeri Argeo Rose, 0.2L
NV
В наличност
10,99 лв.
Добави в любими

Италия

Просеко

Купаж

Просеко

Розе

Деликатен розов цвят, напомнящ цвят на праскова, фини перли. Много деликатни и свежи аромати на свежи плодове – касис и малина. На небце всяка глътка е изпълнена с много приятната свежест, вкус и структура, характерна за Пино ноар. Финалът е дълъг, комплексен и хармоничен.

Към пълното описание

Произход

  • Държава Италия
  • Винен регион Венето, Тревизо
  • Винарна Руджери

Технически данни

  • Сортов състав Глера (макс. 85%), Пино Ноар (макс. 15%)
  • Вид Пенливо вино – розе, Брут Милесимато
  • Алкохолно съдържание 11,5%
  • Налягане в бутилката: 5,5 атм.
  • Остатъчна захар: 9 г/л.

Винификация

Първата ферментация на Глерата протича без контакт с ципите при контролирана температура от 18°C. Пино ноарът ферментира при 25°C в контакт с ципите за около 4-5 дни. Следва бавна втора ферментация в големи херметизирани съдове при 14-15°C, последвана от контакт с фините утайки за минимум 2 месеца. 

Отлежаване

В големи херметизирани съдове и след това в бутилка за кратък период от време.

Описание

Това е първото розе с надпис “Prosecco” на етикета. Благодарение на съвместните усилия на няколко производители, включително на екипа на Ruggeri, законодателството на региона най-накрая бе променено, за да разреши производството на розета.

*Това е Millesimato Prosecco, което означава, че виното е произведено с минимум 85% грозде от реколтата, посочена на задния етикет.

Дегустационни бележки

Деликатен розов цвят, напомнящ цвят на праскова, фини перли. На нос: типичните ароматни нотки на сорта Глера са обогатени с много деликатни и свежи аромати на свежи плодове – касис и малина. Букетът от бели цветя и горски плодове накрая завършва с много приятна нотка на свежи листа от розмарин. На небце всяка глътка е изпълнена с много приятната свежест, вкус и структура, характерна за Пино ноар. Финалът е дълъг, комплексен и хармоничен.

Съчетание с храна

Отлично като аперитив с хапки или с леки тестени изделия с песто или сосове на основата на гъби. Опитайте с карпачо от цвекло или лека салата от чери домати, пресни билки и авокадо. Вкусен с десерт като пресни ягоди.

Температура на сервиране: 5-7°C. Отворете непосредствено преди сервиране.

icon-end

Технически данни

101355

Пенливо

NV

0.2 л

Руджери

Просеко

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Просеко Руджери Арджео Розе, 0.2 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Просеко Руджери Арджео Розе, 0.2 л
Просеко Руджери Арджео Розе, 0.2 л