Ормез дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л

Chateau Ormes-de-Pez Saint-Estephe Magnum, 1.5L
В наличност
219,99 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Вино

Червено

Пълноценно вино с мощни танини и гладък финал – хармонично, пикантно и богато. То съблазнява любителите на виното със своята пищност и заобленост.

Към пълното описание

Нюанси на дим, шоколад и подправки, както и букет от зрели къпини и касис, се усещат без усилие. На небцето виното е още по-добро с пластовете си от зрели, сладки, кремообразни, черни и червени плодове, маслини и какао, които задържат интереса Ви. Това вино ще бъде много вкусно и след малко отлежаване. Пийте от 2024 до 2038 г.

icon-end

Château Ormes de Pez е имение в апелацията Saint-Estèphe в северозападния регион Haut-Médoc на Бордо.

Преди това имението е класифицирано като Cru Bourgeois Exceptionnel, а когато класификацията официално отпада през 2011 г., става част от маркетинговата група Les Exceptionnels заедно с пет други бивши Cru Bourgeois Exceptionnel.

Произходът на Château Ormes de Pez датира от средата на XVIII век. Разположено в края на селцето Пез, на запад от община Сен-Естеф, имението дължи името си на великолепна горичка от брястове, които вече са изчезнали. Заедно с Château Lynch-Bages през 1939 г., това е вторият имот, придобит от семейство Казес през 30-те години на ХХ век.

Автентичен израз на своя тероар, Château Ormes de Pez е хармонично, пикантно и богато вино. То съблазнява любителите на виното със своята пищност и заобленост. Пълноценно вино с мощни танини и гладък финал.

Технически данни

102520

Тихо

1.5 л

Медок

Сен Естеф

Ормез дьо Пез

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Ормез дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Ормез дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л
Ормез дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л