Шато Камвон ла Пелуз

Шато Камвон ла Пелуз

Филтри
Филтри
Количество
Цена
-
Реколта
на страница

2 артикули

  1. Шато Камвон ла Пелуз О`Медок, 0.75 л
    Шато Камвон ла Пелуз О`Медок, 0.75 л

    2017

    Бордо Франция Купаж
    54,99 лв.
  2. Шато Камвон ла Пелуз О`Медок Магнум, 1.5 л
    Шато Камвон ла Пелуз О`Медок Магнум, 1.5 л

    2018

    Бордо Франция Купаж
    115,99 лв.
на страница

2 артикули

Château Cambon la Pelouse е имение Cru Bourgeois Exceptionelle, разположено в община Haut-Médoc в Макао, северно от град Бордо и южно от Марго.

История

Това е едно от най-старите имения в региона с история, датираща от XVII в., и произвежда редица етикети червени вина. От 1996 г. имението е собственост на Jean Pierre Marie. През 2019 г. то е придобито от австралийския винен гигант Treasury Wine Estates (собственик на Penfolds и Wolf Blass).

Шатото и неговото лозе се намират само на няколко стотин метра северно от имението на Fifth Growth, Château Cantemerle. И двете се намират на югозапад от град Макао, макар и недалеч от южните граници на наименованието Margaux (Château Giscours се намира на малко повече от два километра на северозапад от Cambon La Pelouse).

Лозето Cambon La Pelouse с площ 35 хектара е засадено с 50% Мерло, 45% Каберне Совиньон и 5% Пти Вердо, като средната възраст на лозята е около 30 години.

Почвите са съставени от песъчлив чакъл със скали и камъни.

Гроздето се бере ръчно и машинно, сортира се два пъти и се подлага на така наречената студена мацерация в резервоари от неръждаема стомана в продължение на шест до осем дни преди ферментацията.

Вината престояват върху cipite общо около две до три седмици, включително и по време на ферментацията.

Преди бутилиране grand vin, първото вино, отлежава в бъчви от френски дъб в продължение на около 20 месеца, от които около половината са нови.

Годишно се произвеждат около 15 000 каси Château Cambon la Pelouse.

Шатото произвежда и второ вино – Château Trois Moulins, съставено от около 50% Мерло, около 30% Каберне Совиньон и 20% Каберне Фран. Имението притежава и малък парцел от половин хектар (1,25 акра) в централната част на Margaux и използва плодовете от този парцел за производството на третия етикет – L'Aura de Cambon, направен от равни части Мерло и Каберне Совиньон.

icon-end