Австрия
Камптал
Купаж / Бленд
Бяло
Висококачествено пенливо вино, което се развива отлично в чашата. Пълнещо устата, искрящо, с фин мус, който придава тонове на ябълков щрудел и лимонов сладкиш. Mного сухо, с ярка киселинност; изразено, жизнено и витално вино с дълъг лимонов финал.
- Селективно събиране на реколтата на ръка в щайги от 20 кг 08.09. - 19.09.2022
- Време на мацерация: Пресоване на цели гроздове 12 часа (добив: 50 литра сок от 100 кг грозде).
- Предварително утаяване: 36-48 часа
- Ферментация: Спонтанна ферментация в резервоари от неръждаема стомана при температура 20-22°С, ябълчно-млечна ферментация (малолактична).
- Отлежаване: в резервоари от неръждаема стомана върху пълни утайки в продължение на 6 месеца, след ракиране още 2 месеца върху фини утайки в резервоари от неръждаема стомана
- Втора ферментация
- Бутилиране: 24 юли 2023 г.
- Отлежаване: върху утайки в бутилката: най-малко 21 месеца
- Дата на първо дегоржиране: Февруари 2025 г., отлежаване на утайката най-малко 19 месеца
Дозировка: 3 г/л
Сортове грозде:
- 63% Blanc de Noirs (36% Pinot Noir, 27% Zweigelt)
- 37% Blanc de Blancs (14% Pinot Blanc, 11% Pinot Gris, 12% Chardonnay)
Дегустационни бележки
- Привлекателен профил на муса с фини мехурчета, носещи нотки на тесто с мая, кнедли и сушени фурми.
- Пълнещо устата, искрящо, с фин мус, който придава тонове на ябълков щрудел и лимонов сладкиш.
- Kостно сух (разбирай, много сухо) с ярка киселинност; изразено, жизнено и витално вино с дълъг лимонов финал.
- Висококачествено пенливо вино, което се развива отлично в чашата.
Дегустирано от винения академик Йоханес Фиала (Johannes Fiala)
Универсален спътник на храната, чудесен аперитив
- Цвят: Бял
- Произход: Niederösterreich
- Остатъчна захар: trocken / сухо
- Температура на сервиране: 8-10°C
- Готов за пиене две години след дегоржирането.
Реколта: 67% - 2022 г.; 13% - 2021 г.; 20% - 2020 г. и по-стари
Алкохол 12%
Bio-Sekt AT-BIO-402

![]()
103302
Пенливо
NV
0.75 л
Лоймер




