Италия
Фриули
Рибола Джала
Вино
Бяло
Наситено сламеножълт цвят със зеленикави оттенъци и много устойчив и непрекъснат поток от малки мехурчета. Цветен, свеж и цитрусов букет се развива в ароматни нотки. Виното е хармонично в устата, където мощният му вкус се разгръща дълго и завършва с плодова хармония на финала.
ВИНОПРОИЗВОДСТВО, ПРЕРАБОТКА И ОТЛЕЖАВАНЕ.
Внимателно подбраните гроздове се събират само сутрин, когато северният вятър е изсушил лекия воал на нощната влажност. Деликатното пресоване на цели плодове е последвано от естествено утаяване на свободно течащата мъст през нощта. Ферментацията при 14°C се извършва частично в инoкс и частично в барици. През пролетта на следващата година Ribolla Gialla много бавно се мести в големи хоризонтални резервоари под налягане при 12°C. Следва отлежаване върху утайките, което продължава не по-малко от 30 лунни цикъла. По време на този период, ферментацията протича много бавно, докато остатъчната захар спадне под 3 г/л. Последващото бутилиране се извършва в безкислородна среда. След това виното престоява повече от 12 месеца в бутилка, за да се завърши дългият процес на зреене.
ВИНО: Наситено сламеножълт цвят със зеленикави оттенъци и много устойчив и непрекъснат поток от малки мехурчета. Цветен, свеж и цитрусов букет се развива в ароматни нотки на мая и пудра за лице и бавно освобождава интригуващи нотки на праскова с бяло месо. Виното е изключително стройно и необикновено, хармонично в устата, където мощният му вкус се разгръща дълго и завършва с плодова хармония на финала.
ПРЕПОРЪКИ
Съхранение: Поставете бутилката легнала в тъмно и сухо помещение при температура 5°C.
Съчетаване с храна: превъзходно като аперитив, перфектно с рибни и месни предястия или малки коктейлни хапки.
100898
Пенливо
2017
0.75 л
Коли Ориентали дел Фриули
Колавини