Чили
Централна долина
Карменер
Червено
Интензивен рубинено червен цвят с тъмно виолетови нюанси. На нос виното е експресивно и комплексно, доминират аромати на червени плодове като касис, череши, червени горски плодове и подправки. Плодово вино с много добър баланс, плътна структура и меки, зрели танини, прелюдия към дългия финал.
Вземай от живота с пълни шепи. Наслаждавай се на Кастийо де Молина.
Сортов състав: 94% Каберне Совиньон, 5% Сира, 1% Пти Вердо
Произход: Сентрал Валей, Чили. Виното е направено от най-добрите собствени лозя на Виня Сан Педро, намиращи се в Сентал Валей и по-точно – долината Качапоал. Масивите са засадени в полите на планината Анди, върху глинести почви на 5 до 15° наклон. Лозята са вертикално терасирани, с капково напояване.
Винопроизводство: Ръчна беритба през последната седмица на април и първата седмица на май. Средният добив е 9 т/ха. След 4-дневно настойване се провежда алкохолна ферментация със селектирани дрожди при контролирана температура 26-28°С и 6 потапяния на шапката дневно. Процесът отнема 25 дни. 12 месеца в 70% френски и 30% американски дъбови бъчви, от които 30% нови.
Характеристики: Интензивен рубинено червен цвят с тъмно виолетови нюанси. На нос виното е експресивно и комплексно, доминират аромати на червени плодове като касис, череши, червени горски плодове и подправки, много добре интегрирани с нотките на препечено, резултат от отлежаването в дъб. Плодово вино с много добър баланс, плътна структура и меки, зрели танини, прелюдия към дългия финал.
Предложения за сервиране: Идеална компания за червени меса, дивечови птици, еленово месо и зрели сирена.
Да се сервира при 17-18˚С.
100838
Тихо
2022
0.75 л
Мауле Вали
Виня Сан Педро S.A.