Хайсан Нойман Натурал Мускателер ориндж, 0.75 л

Hajszan Neumann Natural Muskateller, 0.75L
2020
В наличност
74,99 лв.
Добави в любими

Австрия

Виена

Мускат

Ориндж

Пушено плодов нос на жълти зрели плодове, хибискус, деликатен послевкус, индийско орехче. Копринена текстура на небцето, деликатна като бъз, минералност.

 

Към пълното описание

Натурално вино!

 • 11,5% алк.
 • 4.2 г/л обща киселинност
 • 1.7 г/л остатъчна захарност

От 2015 г. избата Hajszan Neumann започва ферментация бели вина на каша и винификация без никаква намеса. След успешни опити с Траминер, серията беше допълнена с Пино гри и Мускателер, а от 2020 – с Грюнер Велтлинер.

Гроздето за натуралния мускателер идва от Рийд Нойберг, част от Нусберг. Обработва се съгласно биодинамичните указания, берат се ръчно и след селекция и пресоване се слагат бетонни яйца или амфори. Тук ферментацията протича с ципите, при което не се използват нито сяра/сулфити, нито дрожди. След ферментацията, виното остава с ципите над 5 месеца. Отцежда се и се прехвърля в стоманен съд, в който отлежава още 6 седмици и се бутилира без филтрация. След отлежаване в бутилката за 4 месеца, виното се предлага на клиентите.

Виното е умишлено бутилирано мътно, за да позволи намаляване на силата на дрождите в бутилката и за да продължи да живее в нея. Преди да отворите бутилката завъртете внимателно, за да разпределите равномерно частиците от утайката (както в натурален нефилтриран сок).

Описание на виното: Пушено плодов нос на жълти зрели плодове, хибискус, деликатен послевкус, индийско орехче. Копринена текстура на небцето, деликатна като бъз, минералност.

 

HAJSZAN NEUMANN

Градско и биодиминично лозарство

Лозя в мегаполис – нещо, което изумява мнозина, има дълга традиция във Виена. Лозята са първокласни и са основно в Нусберг и Гринцинг. Поради варовика и изветрелите варовикови почви, вината са изразителни и минерални. Стефан Хайсан е човекът, започнал още през 2006 да развива биодинамично лозарство върху 200 дка, повечето собственост на известния виенски архитект Нойман. В допълнение към биологичното сертифициране, което важи за цялата компания, той работи според строгите правила на Demeter и е една от малкото винарни в Австрия, която също има този сертификат. Фокусът е върху лозарската екосистема с всички нейни аспекти, а лозите се радват на много ръчна работа. Здравата почва, здрави лози, които носят здраво грозде.

Всичко това може да се опита в живите вина на Хайшан Нойман. Всяко от тях има характерна душа, която се развива от естествения аромат на гроздето и тероара. След като Стефан Хайсан почива, неговия приятел Фриц Винингер поема винарната и отива още една крачка напред с линията си „Natural“.

Тези вина, ферментирали върху ципите се винифицират без никаква намеса и се бутилират нефилтрирани.

icon-end

Технически данни

101719

Тихо

2020

0.75 л

Хайсан Нойман

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Хайсан Нойман Натурал Мускателер ориндж, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Дуаш Кинташ Дуро Тинто, 0.75 л
  Дуаш Кинташ Дуро Тинто, 0.75 л

  2021

  38,99 лв.
 2. Шато Поант Померол, 0.75 л
  Шато Поант Померол, 0.75 л

  2018

  179,99 лв.
 3. Вила Юстина Розе бег-ин-бокс, 5 л
  Вила Юстина Розе бег-ин-бокс, 5 л

  2022

  49,99 лв.
 4. Колумбия Крест Н3 Мерло, 0.75 л
  Колумбия Крест Н3 Мерло, 0.75 л

  2017

  46,99 лв.
Хайсан Нойман Натурал Мускателер ориндж, 0.75 л
Хайсан Нойман Натурал Мускателер ориндж, 0.75 л