Произход
Държава Испания
Винен регион Риоха
Винарна Ел Кото
Технически данни
Сортов състав Темпранийо
Вид Сухо червено вино
Винификация
Ферментация в съдове от неръждаема стомана, оборудвани с най-модерната технология за строг контрол на температурите на ферментация, мацерация и извличане на цвета. Целта е да се постигне оптимален баланс между структура и ароматен профил във вината.
Отлежаване
Най-малко 12 месеца в избрани 225-литрови бъчви от американски дъб и поне 6 месеца в бутилка, преди да
напуснете винарната.
Описание
Едно от най-обичаните вина крианца от Риоха в Испания, което получава награди всяка година.
Емблематично вино за Ел Кото.
Дегустационни бележки
Чист, ярък черешов цвят с гранатов оттенък. На нос виното поддържа свежестта на плодовете, с нотки на
ванилия и най-емблематичните аромати на препечен дъб – кокос. На небце, виното е копринено и завладяващо, с вкусов аромат на микс от подправки.
Съчетание с храна
Универсално и лесно за комбиниране с меса, сирена или иберийски шунки.
Температура на сервиране: 16-18°C.
100656
Тихо
2021
0.75 л
Ел Кото




