Джин Року японски 43%, 0.7 л

66,99 лв.
Добави в любими

Япония

Друго

Класически

Roku джин е създаден ръчно от изкусните японски занаятчии и обединява 6 уникални японски съставки за перфектно балансиран, многопластов японски джин.

Към пълното описание

Джин Roku е създаден ръчно от изкусните японски занаятчии и обединява 6 уникални японски съставки за перфектно балансиран, многопластов японски джин.

Имахме щастието да присъстваме на вътрешна дегустация и представяне на Roku джин, за който все повече ще Ви разказваме. Най-важното, което научихме за него е:

 • Roku се откроява от други джинове с точно определения баланс, получен от комбинацията на 8 традиционни и 6 типично японски растителни съставки.
 • 6-те японски растения са култивирани в продължение на 4-те сезона: цвят от вишни (Sakura), листа от вишни (Sakura), кора от Yuzu, чай Sencha (зелен чай), чай Gyokuro (рафиниран зелен чай) и пипер Sanshō.
 • Всяко растение се събира в пика на съответния сезон, с цел извличане на най-добрия вкус и се дестилира така, че да въплъти природните богатства. Реколтата от четирите сезона се смесва, създавайки балансирания вкус на Roku.
 • Етикетът е отпечатан върху хартия washi, подчертавайки допълнително значението на японското занаятчийство. Чувството се допълва и от калиграфията, изобразена върху етикета.
 • Дизайнът на бутилката пресъздава 6-те японски съставки, гравирани на шестоъгълна бутилка, символизираща Roku. Roku означава „шест“ на японски

Аромат: Цветен, сладък аромат на зелен чай и вишнев цвят.

Вкус: Комплексен, многопластов, но хармоничен вкус на растителни продукти. В основата е традиционният вкус на джин, придружен от нотки на характерни японски растения. Водещ е цитрусовият плод yuzu.

Финал: Свежият японски пипер "sansho" допринася за пикантния финал.

Рецепта за ROKU джин с тоник

 • 50мл джин ROKU
 • 150мл тоник
 • Пресен джинджифил

Roku се произвежда в “Liquor Atelier”, специализираната крафт дестилерия за алкохол на Suntory. Разполагат с четири различни вида съдове за дестилиране, като в процеса, специфичен за Roku, растителните продукти се дестилират поотделно, съобразно характеристиките им, с цел извличане на най-добрия вкус и запазване на индивидуалността. Например, нежният аромат на вишнев цвят се извлича чрез вакуумна дестилация в съдове от неръждаема стомана, а наситеният вкус на yuzu се постига чрез дестилация в медни съдове.

История

 • Магазинът Torii Shoten, предшественикът на Suntory, отваря врати през 1899. Това е сбъднатата мечта на младия Shinjiro Torii, който на 20-годишна възраст иска да създаде оригинален японски алкохол, направен от японската природа и народа ù. Алкохол, на който целият свят да се наслаждава.
 • Shinjiro преодолява множество препятствия по пътя към реализирането на мечтата, произвеждайки вино, уиски и бренди и създавайки Hermes Gin – първия джин на Suntory – през 1936.
 • Shinjiro и неговите наследници работят усърдно и трупат познания за дестилацията на алкохол. Повече от 100 години опит са в основата на създаването и усъвършенстването на Roku – сбъдната мечта с вековна история.

icon-end

Технически данни

300096

Джин

0.7 л

Бийм Сънтори Груп

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Джин Року японски 43%, 0.7 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Бира Джулай Морнинг 4.4% КЕН, 0.33 л
  Бира Джулай Морнинг 4.4% КЕН, 0.33 л
  3,49 лв.
 2. Узо Казанисто Ступакис 40 алк., 0.2 л
  Узо Казанисто Ступакис 40 алк., 0.2 л
  8,49 лв.
 3. Уиски Чивас Регал 12 г, 0.7 л
  Уиски Чивас Регал 12 г, 0.7 л
  54,99 лв.
 4. Уиски Глен Скуоша дабъл каск, 0.7 л
  Уиски Глен Скуоша дабъл каск, 0.7 л
  75,99 лв.
Джин Року японски 43%, 0.7 л
Джин Року японски 43%, 0.7 л