Япония
Друго
Класически
Roku джин е създаден ръчно от изкусните японски занаятчии и обединява 6 уникални японски съставки за перфектно балансиран, многопластов японски джин.
Джин Roku е създаден ръчно от изкусните японски занаятчии и обединява 6 уникални японски съставки за перфектно балансиран, многопластов японски джин.
Имахме щастието да присъстваме на вътрешна дегустация и представяне на Roku джин, за който все повече ще Ви разказваме. Най-важното, което научихме за него е:
- Roku се откроява от други джинове с точно определения баланс, получен от комбинацията на 8 традиционни и 6 типично японски растителни съставки.
- 6-те японски растения са култивирани в продължение на 4-те сезона: цвят от вишни (Sakura), листа от вишни (Sakura), кора от Yuzu, чай Sencha (зелен чай), чай Gyokuro (рафиниран зелен чай) и пипер Sanshō.
- Всяко растение се събира в пика на съответния сезон, с цел извличане на най-добрия вкус и се дестилира така, че да въплъти природните богатства. Реколтата от четирите сезона се смесва, създавайки балансирания вкус на Roku.
- Етикетът е отпечатан върху хартия washi, подчертавайки допълнително значението на японското занаятчийство. Чувството се допълва и от калиграфията, изобразена върху етикета.
- Дизайнът на бутилката пресъздава 6-те японски съставки, гравирани на шестоъгълна бутилка, символизираща Roku. Roku означава „шест“ на японски
Аромат: Цветен, сладък аромат на зелен чай и вишнев цвят.
Вкус: Комплексен, многопластов, но хармоничен вкус на растителни продукти. В основата е традиционният вкус на джин, придружен от нотки на характерни японски растения. Водещ е цитрусовият плод yuzu.
Финал: Свежият японски пипер "sansho" допринася за пикантния финал.
Рецепта за ROKU джин с тоник
- 50мл джин ROKU
- 150мл тоник
- Пресен джинджифил
Roku се произвежда в “Liquor Atelier”, специализираната крафт дестилерия за алкохол на Suntory. Разполагат с четири различни вида съдове за дестилиране, като в процеса, специфичен за Roku, растителните продукти се дестилират поотделно, съобразно характеристиките им, с цел извличане на най-добрия вкус и запазване на индивидуалността. Например, нежният аромат на вишнев цвят се извлича чрез вакуумна дестилация в съдове от неръждаема стомана, а наситеният вкус на yuzu се постига чрез дестилация в медни съдове.
История
- Магазинът Torii Shoten, предшественикът на Suntory, отваря врати през 1899. Това е сбъднатата мечта на младия Shinjiro Torii, който на 20-годишна възраст иска да създаде оригинален японски алкохол, направен от японската природа и народа ù. Алкохол, на който целият свят да се наслаждава.
- Shinjiro преодолява множество препятствия по пътя към реализирането на мечтата, произвеждайки вино, уиски и бренди и създавайки Hermes Gin – първия джин на Suntory – през 1936.
- Shinjiro и неговите наследници работят усърдно и трупат познания за дестилацията на алкохол. Повече от 100 години опит са в основата на създаването и усъвършенстването на Roku – сбъдната мечта с вековна история.
300096
Джин
0.7 л
Бийм Сънтори Груп