Домейн ле Салис Совиньон блан, 0.75 л

Domaine de Salice Sauvignon Blanc, 0.75L
2021
В наличност
24,99 лв.
Добави в любими

Франция

Лангедок-Русийон

Совиньон блан

Бяло

Блед, яркожълт цвят с леки зелени нюанси. Комбинация от цитрусови плодове, бели цветя (зюмбюл) и нотки на екзотични плодове и коприва. Прекрасен баланс, аромати на свежи плодове и листа от касис, минералност, нотки на грейпфрут.

 

Към пълното описание

Екипът на Domaines François Lurton се стреми да Ви запознае с вина, които имат значение и се отличават!

ИМЕНИЯТА НА ФРАНСОА ЛЮРТОН

Франсоа Люртон е петото поколение в това семейство лозари, които произвеждат вина в района на Бордо от 1897 г. насам. През 1988 г. той създава собствена компания заедно с брат си Жак, след което поема управлението самостоятелно. Днес той притежава и произвежда вино в няколко уникални лозови масива по целия свят: в Аржентина, Чили, Испания и Франция.

DOMAIN LES SALICES

Domaine Les Salices е лозов масив, разположен в Минервоа (le Minervois) между Монтанска планина (Montagne Noire) и Средиземно море. Лозята му се радват на отлично слънце през цялата година, което гарантира перфектното узряване на гроздето. От този тероар се произвеждат четири вина със ЗГУ Pays d'Oc.

ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО

Реколтата се събира машинно (между 4 и 9 часа сутринта), за да се използват ниските температури и да се ограничат възможностите за окисляване. Мацерация на ципите (8-12 часа) и/или стабилизиране при 8-10°C в продължение на няколко дни. Пневматично пресоване. Ферментация при 16-18°C с подбрани дрожди, за да се разкрие типичният характер на Sauvignon Blanc. Отлежаване върху фини утайки в продължение на няколко месеца преди блендиране. По време на целия процес на винопроизводство виното е защитено от кислород.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ
Блед, яркожълт цвят с леки зелени нюанси. Това вино предлага алхимична комбинация от цитрусови плодове (лимон и лайм), бели цветя (зюмбюл) и нотки на екзотични плодове и коприва. Елегантно на небцето с прекрасен баланс между мека атака с аромати на свежи плодове и листа от касис и прекрасната минералност, допълнена с нотки на грейпфрут.

icon-end

Технически данни

100505

Тихо

2021

0.75 л

ПЕЙ Д`ОК

Франсоа Люртон

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Домейн ле Салис Совиньон блан, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Шато Боне Резерва Руж, 0.375 л
  Шато Боне Резерва Руж, 0.375 л

  2018

  19,99 лв.
 2. Бах Фризанте Москато, 0.75 л
  Бах Фризанте Москато, 0.75 л

  NV

  19,99 лв.
Домейн ле Салис Совиньон блан, 0.75 л
Домейн ле Салис Совиньон блан, 0.75 л